Următoarele două luni vor decide soarta războiul și a UE. Kievul nu mai are muniție să țină frontul

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.04.2024 - 12:24
Următoarele două luni vor decide soarta războiul și a UE. Kievul nu mai are muniție să țină frontul - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Următoarele două luni vor decide soarta războiul și a UE. Kievul nu mai are muniție să țină frontul. Înaintarea trupelor rusești de-a lungul liniei frontului și atacurile constante cu rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, decisive pentru soarta războiului.

SHARE

Ucraina se confruntă acum cu o lipsă acută de muniție și de forță de muncă pentru a acoperi toți cei 1.200 km ai liniei frontulu, după ce republicanii din Congresul American au refuzat să mai acorde ajutor militar Kievului pentru a rezista în fața valurilor de atacuri rusești.

Următoarele două luni vor decide soarta războiul și a UE. Kievul nu mai are muniție să țină frontul

Dacă situația nu se va schimba, linia frontului ar putea cădea, iar armata rusă va începe să avanseze adânc în țară, motiv pentru care următoarele două luni vor fi cele mai grele pentru Ucraina, se arată într-o analiză Blommberg.

Locuitorii din Harkov suferă cel mai mult. În același timp, Kremlinul speră cu adevărat în starea psihologică deprimată a locuitorilor orașului: Se presupune că aceștia pot pur și simplu să părăsească Harkovul în ajunul unei ofensive majore.

În același timp, majoritatea experților militari consideră că va fi dificil pentru armata rusă să captureze orașul.

Coreea de Nord și Iranul, „încarcă mașinăria de moarte” a lui Putin

Numai în 2024, Federația Rusă poate primi până la 6 milioane de obuze, atât prin livrări externe din Coreea de Nord și Iran , cât și prin producție proprie.

Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski - Caracter ilustrativ

Pe de o parte, o serie de politicieni americani consideră că linia frontului nu va cădea atât de repede. Dar o alta este de acord că moralul ucrainenilor este grav subminat din cauza faptului că nu mai au cu ce să respingă valurile umane trimise de Rusia în fața mitralierelor.

Acum, mai mult ca oricând, Ucraina este vulnerabilă la atacurile cu rachete ale Federației Ruse.

Rușii și-au intensificat de-a lungul întregii linii de front, iar ținta nr. 1 a fost capturarea orașului Chasiv Yar.

Cade un nou front

Forțele rusești au făcut recent o înaintare confirmată în apropiere de Kreminnaya, spre Chasiv Yar, la vest de Bahmut, și în zona de frontieră a regiunilor Donețk și Zaporojie, la 11 aprilie.

Institutul pentru Studiul Războiului estimează că acoperirea dispersată și inconsecventă a apărării aeriene de-a lungul frontului contribuie la creșterea numărului de lovituri ale Rusiei cu bombe de croazieră ghidate și neghidate.

Forțele terestre rusești își folosesc capacitatea de a lansa lovituri aeriene împotriva pozițiilor înaintate ucrainene pentru a obține victorii lente, dar sigure. 

Trupele rusești au folosit bombe aeriene cu efect tactic în timpul cuceririi orașului Avdiivka la mijlocul lunii februarie. 

Potrivit analiștilor militari, se pare că forțele rusești folosesc din nou această tactică în timpul operațiunilor ofensive din apropierea Chasov Yar. 

Loviturile rusești au forțat Ucraina să ia decizii dificile între apărarea aeriană a marilor centre de populație din spate și zonele active de pe linia frontului, iar Rusia pare să folosească umbrela degradată a apărării aeriene ucrainene în încercarea de a perturba rețeaua energetică a Ucrainei și de a limita potențialul industrial de apărare al Ucrainei. 

Atacurile asupra infrastructurii enegetice sugrumă Ucraina

În noaptea de 10 spre 11 aprilie, forțele rusești au efectuat o altă serie de atacuri pe scară largă cu rachete și drone asupra Ucrainei, care au provocat daune semnificative și probabil de lungă durată infrastructurii energetice ucrainene.

Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmytro Kuleba, a declarat că Ucraina are nevoie de mai multe baterii de apărare antiaeriană "Patriot" pentru a proteja atât zonele populate, cât și teritoriile de pe linia frontului.

La 11 aprilie, Rada Supremă a Ucrainei a adoptat o nouă lege privind mobilizarea, ceea ce a reprezentat un pas important în rezolvarea problemelor de personal ale Ucrainei, pe fondul unui deficit tot mai mare de personal în unitățile ucrainene care protejează linia frontului.

Comandantul Comandamentului European al SUA (EUCOM) și al Comandantului Suprem Aliat al NATO în Europa (SACEUR), generalul Christopher Cavoli, a anunțat că EUCOM și NATO își consolidează capacitatea de a răspunde la "amenințarea cronică" pe care Rusia o reprezintă pentru stabilitatea globală și securitatea europeană. securitate, în speranța de a descuraja viitoarele agresiuni rusești împotriva NATO, potrivit Pravda.ua.

Ucraina și Letonia au semnat un acord bilateral de securitate la 11 aprilie, care prevede asistență pe termen lung și obligații ale Letoniei față de Ucraina în domeniul securității.

Autoritățile ruse au desfășurat o operațiune antiteroristă și ar fi ucis doi presupuși teroriști în Republica Kabardino-Balkaria la 11 aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te