Unii adepți ai QAnon se chinuie să înțeleagă învestirea lui Biden. Erau convinși că Trump va rămâne

DE Miruna Moldoveanu | 21.01.2021 - 16:47
Activist QAnon/FOTO: Facebook

Unii adepții ai QAnon au rămas surprinși de învestirea lui Biden drept al 46-lea președinte al SUA, ei promovând teoria potrivit căreia Donald Trump va rămâne la Casa Albă după ziua de miercuri, potrivit The Hill.

SHARE

Utilizatori de pe mai multe forumuri și camere de chat au petrecut primele ore ale dimineții elaborând noi teorii despre cum ziua de 20 ianuarie, poreclită „Marea Deșteptare” de adepții QAnon, va evolua așa cum au prezis aceștia.

Unii afirmau în timp ce Trump părăsea Casa Albă pentru ultima dată că președintele american se va îmbarca la bordul Air Force One pentru protecția sa și că nu intenționează de fapt să se îndrepte spre reședința sa Mar-a-Lago din Florida.

Un utilizator de pe un alt forum dedicat „deșteptării” a pretins că cele 17 steaguri aflate pe podiumul de pe care Trump și-a ținut discursul de adio reprezintă un mesaj codat întrucât „Q”, numele de utilizator al figurii misterioase care a pornit mișcarea QAnon, este și a 17-a literă a alfabetului.

„Nu știu câte semne trebuie să ne fie date înainte de a avea încredere în 'plan'”, a comentat un alt utilizator.

Însă pe măsură ce ceremonia de inaugurare a lui Biden a continuat fără incidente, unii dintre cei mai înfocați susținători ai teoriei conspiraționiste au început să își dea seama că aceasta nu se va împlini.

Ron Watkins, un fost administrator al platformei care găzduiește postările „Q”, a scris pe Telegram că „am încercat tot ce s-a putut”.

„Acum trebuie să ne ținem capul sus și să ne întoarcem la viețile noastre pe cât de bine putem”, a adăugat acesta pe canalul său cu 120.000 de utilizatori.

Un alt grup major QAnon de pe Telegram a anunțat că se va închide după inaugurarea lui Biden de miercuri pentru a oferi „un respiro” utilizatorilor săi.

Unul dintre utilizatori s-a plâns că a „crezut că lucrurile se vor schimba în sfârșit și că statul paralel va fi demascat” miercuri, adăugând că „vă rog, pur și simplu nu mai pot”, potrivit HotNews.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.