Ungaria: Bărbat ridicat de poliție pentru că l-a numit „dictator” pe premierul Viktor Orbán

DE Adelina Sahlean | 14.05.2020 - 12:18
Foto: insighthungary.444.hu

Publicația maghiară insighthungary.444.hu relatează că un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Borsod, Ungaria, a fost ridicat de acasă de poliție, pentru că ar reprezenta „pericol public”. Incidentul s-a petrecut marți dimineață.

SHARE

„András a fost interogat de Poliție în legătură cu o postare pe care a făcut-o pe Facebook, pe 28 aprilie. În această postare el sugera că reprezentanții statului (Guvernul) ar fi organizat în mod deliberat ridicarea restricțiilor stării de urgență pentru a avea acoperire pentru apogeul pandemiei de Coronavirus din Ungaria. Andras a spus că această situație va conduce la o infectare în masă a populației, folosind nu tocmai un discurs diplomat în argumentația sa. Mai precis, András i s-a adresat premeierului cu „dragul nostru dictator”, cerând să nu fie ridicate restricțiile, imediat după ce se atinge vârful pandemiei.

În aceeași zi, după-amiaza, András a fost eliberat de poliție. El le-a povestit jurnaliștilor de la insighthungary.444.hu, că a fost întrebat în mod expres de polițiști: „pe cine anume, mai exact, ai numit dictator?”

„Le-am spus că sarcina lor a ajuns la un rezultat și probabil că mă vor face să tac”, a relatat András pentru insighthungary.444.hu.

András a scris „dragul nostru dictator, dragul nostru lider”, și a sugerat ca premierul Ungariei, Viktor Orbán, nu trebuie să relaxeze restricțiile prevăzute de stare de urgență. „Sunteți un tiran crud, dar amintiți-vă, toți dictatorii au eșuat până acum”, și-a încheiat András postarea.

Conform actelor normative prin care s-a instaurat starea de urgență în Ungaria, una dintre puterile acordate guvernului e fost capacitatea de a urmări penal răspândirea de „știri false”, care ar împiedica autoritățile în lupta pentru combaterea pandemiei. András a reamintit că polițiștii au ajuns la el acasă la ora 6.00 dimineața, cu un mandat de percheziție.

„Eu nu am negat nimic și îmi asum responsabilitatea, pentru că nu există nimic în ce am scris care să împiedice în vreun fel autoritățile să ne apere împotriva virusului. Nu era vorba despre nicio veste, darmite despre vreo știre falsă”, a mai relatat András.

Poliția i-a spus lui András după interogatoriu că nu va fi pus sub acuzare, deoarece nu a fost comisă nicio infracțiune.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.