Un român este acuzat de atacul de la Leicester Square, în Londra. Ioan Pintaru a rănit grav un copil

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.08.2024 - 13:01
Un român este acuzat de atacul de la Leicester Square, în Londra. Ioan Pintaru a rănit grav o fetiță - Foto: Profimedia Images
Un român este acuzat de atacul de la Leicester Square, în Londra. Ioan Pintaru a rănit grav o fetiță - Foto: Profimedia Images

Un bărbat de 32 de ani cu nume românesc este acuzat de atacul din Leicester Square, în Londra. El a fost arestat preventiv fiind acuzat de tentativă de omor după ce a rănit grav o fetiță.

SHARE

Un bărbat pe nume Ioan Pintaru este acuzat de tentativă de omor după ce a atact cu cuțitul o fetiță, în Leicester Square. 

El a fost arestat preventiv pentru a se prezenta la Tribunalul de Magistrați din Westminster mai târziu în această dimineață (marți, 13 august).

Un român este acuzat de atacul de la Leicester Square, în Londra. Ioan Pintaru a rănit grav o fetiță

Poliția a fost chemată în Leicester Square la ora 11:34 luni, 12 august, în urma raportărilor privind o înjunghiere.

O fetiță de 11 ani a fost găsită cu răni înjunghiate. Ea a fost transportată la spital, unde rănile sale, deși grave, au fost evaluate ca fiind în pericol.

Inițial s-a crezut că mama fetei, o femeie de 34 de ani, a fost rănită, dar ulterior s-a confirmat că sângele din rănile fiicei sale a fost confundat cu răni proprii.

Un agent de securitate de la un magazin din apropiere a reușit să-l imobilizeze pe agresor.

Apoi, el și colegii lui i-au acordat primul ajutor fetiței, până când au ajuns polițiștii, la 4 minute de la atac.

Agresorul a fost arestat la scurt timp după atac, iar autoritățile au confirmat că nu există alți suspecți implicați. Potrivit „The Guardian”, anchetatorii nu consideră că atacul ar fi avut un motiv terorist.

Managerul unui magazin local a spus că l-a văzut pe făptuitor cu 90 de minute înainte de înjunghiere plimbându-se prin Piața Leicester, vorbind singur și părând „agitat”. El l-a descris pe bărbat ca fiind alb, slab și în vârstă de 30 de ani.

Presei și publicului li se reamintește cu tărie că acesta este un caz activ. Nu ar trebui publicat nimic, inclusiv pe rețelele de socializare, care ar putea prejudicia viitoarele proceduri judiciare, transmite Poliția Metropolitană din Londra.

Incidentul a stârnit îngrijorare în rândul comunității locale, dar și în rândul turiștilor, care frecventează în mod regulat zona Leicester Square, cunoscută pentru atracțiile sale turistice și pentru atmosfera sa vibrantă.

„Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autoritățile britanice de poliție cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square și la reținerea unei persoane.

Ca urmare a demersurilor efectuate în regim de urgență prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne al Ambasadei României în Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă faptul că persoana reținută de autoritățile britanice este cetățean român”, a transmis MAE, în comunicatul de presă.

Instituția mai spune că, prin misiunea diplomatică și Consultul General al României la Londra, menține legătura cu autoritățile britanice privind acest caz și va urma procedurile consulare specifice. MAE mai precizează că, până la acest moment, nu au fost recepționate alte solicitări în legătură cu acest caz.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te