Un nou incendiu de vegetație a scăpat de sub control în California

DE Edi Neagu | 19.08.2021 - 11:00
Incendiile fac ravagii în California. FOTO: Facebook

Mii de americani sunt evacuați din calea flăcărilor.

SHARE

Un incendiu de vegetaţie care a izbucnit în regiunea capitalei Californiei cu câteva zile în urmă a scăpat de sub control miercuri, după ce a parcurs deja aproape 215 kilometri pătraţi, relatează joi AFP.

Cel puţin două persoane rănite au fost transportate la spital cu elicopterul după ce incendiul, supranumit Caldor Fire, a devastat un mic orăşel situat la circa 80 de kilometri de Sacramento, în nordul statului California.

CITEȘTE ȘI: Unde este armata afgană. Interviu cu un militar american, fost combatant în Afganistan

Mii de locuitori se pregăteau să fugă din calea flăcărilor care au devastat pădurea naţională Eldorado din 14 august, pe fondul secetei extreme şi a vânturilor susţinute.

Incendiul şi-a mărit suprafaţa de opt ori în 24 de ore şi nu se afla sub control miercuri dimineaţă, potrivit ultimului raport al pompierilor.

Incendiul Caldor este doar unul dintre zecile de incendii care devastează vestul Statelor Unite, afectat de o secetă cronică, exacerbată în continuare de efectele schimbărilor climatice.

CITEȘTE ȘI: Viața sub regimul „moderat” al talibanilor: hoții sunt legați de mașini și târâți prin Kabul

Miercuri, serviciile şerifului din comitatul Lake au dispus evacuarea urgentă a unei părţi a oraşului Lower Lake, inclusiv două şcoli şi un teren care găzduieşte locuinţe mobile, din cauza unui nou incendiu, supranumit Cache Fire.

"Situaţia actuală este destul de delicată. Este un eveniment foarte, foarte grav", a declarat şeriful Brian Martin într-un mesaj video pe Facebook.

Site-ul Lake County News a anunţat că rulote au fost distruse de flăcări şi că angajaţi ai serviciilor de urgenţă au mers din uşă în uşă, îndemnându-i pe ocupanţi să fugă din calea flăcărilor.

Numărul şi intensitatea incendiilor de pădure au crescut în ultimii ani în vestul Statelor Unite, cu o prelungire a sezonului de incendii.

Potrivit experţilor, acest fenomen este legat în special de încălzirea globală: creşterea temperaturilor, creşterea numărului valurilor de căldură şi scăderea precipitaţiilor în locuri care formează un cocktail incendiar ideal, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.