Un general SUA anunță lista celor 6 state ce pot fi invadate de Putin. Vom avea graniță cu Rusia

DE Florin Budescu | Actualizat: 28.02.2024 - 20:17
Un general SUA anunță lista celor 6 state ce pot fi invadate de Putin. Vom avea graniță cu Rusia - Foto: nara.getarchive.net
Un general SUA anunță lista celor 6 state ce pot fi invadate de Putin. Vom avea graniță cu Rusia - Foto: Wikimedia/Ed Schipul/CC BY-SA 2.0

Un general SUA anunță lista celor 6 state ce pot fi invadate de Putin. Vom avea graniță cu Rusia. Fostul comandant al forțelor NATO din Europa, generalul Wesley Clark, a avertizat că, după Ucraina, Vladimir Putin și-ar putea îndrepta trupele către alte țări.

SHARE

Un general SUA anunță lista celor 6 state ce pot fi invadate de Putin. Vom avea graniță cu Rusia. Fostul comandant al forțelor NATO din Europa, generalul Wesley Clark, a avertizat că, după Ucraina, Vladimir Putin și-ar putea îndrepta trupele către alte țări din Europa, inclusiv Polonia.

Potrivit generalului de armată americană, ambițiile lui Putin sunt uriașe: se extind nu numai în Ţările Baltice, ci și în Georgia și Moldova. Moscova a demonstrat de mult apetit pentru teritoriile țărilor străine, a subliniat el.

Un general SUA anunță lista celor 6 state ce pot fi invadate de Putin. Vom avea graniță cu Rusia

"Moldova. Sau Ţările Baltice - Estonia, Letonia, Lituania. Sau Polonia. Sau Georgia. Moscova demonstrează vechiul - datând de câteva secole - apetit al Rusiei, de a ocupa teritoriu străin", și-a exprimat opinia Clark.

Generalul a subliniat că Rusia este acum încrezătoare că forțele sunt de partea ei. Acest lucru poate fi judecat după ultimele declarații ale liderilor săi politici, a precizat generalul, conform novini.bg.

Citeşte şi: VIDEO Fost comandant NATO: Putin ar putea ataca nuclear Polonia dacă simte că pierde războiul

În același timp, el și-a exprimat încrederea că Ucraina este capabilă să obțină victoria. Deși în acest scop trebuie să-și adune toate puterile și să ceară ajutorul partenerilor ei. „Dacă reușește, dacă îl învinge pe Putin, atunci poate că lumea va fi un loc mai sigur”, a subliniat Clark.

El nu este de acord cu opinia conform căreia sprijinul occidental este în scădere, ci mai degrabă se reformatează, după care va deveni mai mare, a remarcat el. „Și, sper, sprijinul SUA va fi reînnoit”, a adăugat generalul.

Citeşte şi: Generalul Clark: Putem desfășura o forță expediționară aeriană a NATO în România, Bulgaria, Polonia

Potrivit lui Wesley Clark, principala sarcină a lumii și a Ucrainei este să-i arate lui Putin că pierde, nu că câștigă. Acest lucru este posibil, dar toată lumea trebuie să înțeleagă că ostilitățile pot dura câțiva ani, a subliniat el.

Foto: Wikimedia/Ed Schipul/CC BY-SA 2.0

Clark a mai avertizat că, dacă Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din SUA, acesta din urmă ar putea încerca să convingă Ucraina să înghețe conflictul cu Federația Rusă, pe actuala linie a frontului.

„Dacă Trump câștigă, probabil că va cere o întâlnire imediată cu Putin”, a prezis generalul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te