Un fost bodyguard al lui Vladimir Putin supraveghează apărarea Regiunii Kursk

DE Florin Budescu | Actualizat: 13.08.2024 - 15:46
Un fost bodyguard al lui Vladimir Putin supraveghează apărarea Regiunii Kursk - Foto: Profimedia Images
Un fost bodyguard al lui Vladimir Putin supraveghează apărarea Regiunii Kursk - Foto: Profimedia Images

Un fost bodyguard al lui Vladimir Putin supraveghează apărarea Regiunii Kursk. Președintele Vladimir Putin și-a numit consilierul și fostul bodyguard, pe Alexei Diumin, să supravegheze răspunsul militar al Rusiei.

SHARE

Un fost bodyguard al lui Vladimir Putin supraveghează apărarea Regiunii Kursk. Președintele Vladimir Putin și-a numit consilierul și fostul bodyguard, pe Alexei Diumin, să supravegheze răspunsul militar al Rusiei, la ofensiva ucraineană din Regiunea Kursk.

Aşa a declarat un parlamentar federal. Aceasta este o confirmare aparentă a zvonurilor vehiculate anterior de bloggerii militari ruși.

Un fost bodyguard al lui Vladimir Putin supraveghează apărarea Regiunii Kursk

„Într-adevăr, Alexei Gennadyevich Dyumin a fost chemat ieri și însărcinat cu supravegherea operațiunii de combatere a terorismului” , a declarat pentru RTVI deputatul Dumei de Stat, Nikolai Ivanov, al cărui district se află în Regiunea Kursk.

Dyumin a fost singurul non-membru de cabinet care nu are legătură cu armata sau serviciile de securitate care a fost prezent luni la o întâlnire televizată cu Putin.

În cadrul acelei întâlniri, care s-a concentrat pe luptele din Regiunea Kursk, liderul de la Kremlin a ordonat armatei mot-a-mot "deplasarea" forțelor ucrainene de pe teritoriul rus, conform The Moscow Times.

Citeşte şi: Ucraina pregătește pumnul fatal pentru Putin în Kursk. Ținta, 24 de avioane Su-30 de 1.440.000.000$

Mai târziu, un canal anonim Telegram, care susținea că are cunoștințe din interiorul sistemul, a afirmat că Putin i-ar fi ordonat lui Dyumin să „coordoneze toate agențiile care operează în prezent, în Regiunea Kursk”.

Moscova a lansat operațiuni de aşa-zisă combatere a terorismului, în regiunile de graniță Kursk, Bryansk și Belgorod, acordând armatei puteri spreciale, de urgență.

Canalul Telegram pro-Kremlin Politsatirka a remarcat că experiența militară a lui Dyumin, „mai ales după anexarea Crimeei”, ar putea fi crucială, în coordonarea eforturilor de apărare.

Citeşte şi: Ucraina controlează 1.000 km pătraţi din Regiunea Kursk a Rusiei. Treaba este groasă

Rybar, un canal prorăzboi important, condus de un fost purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, a interpretat presupusa numire a lui Dyumin ca un semn al nemulțumirii lui Putin față de liderii militari și de securitate.

„Numirea lui Alexei Dyumin ca înalt oficial cu competențe cuprinzătoare, pentru a aborda criza operațională din Regiunea Kursk, indică faptul că forțele de securitate nu au fost în măsură să rezolve problemele de coordonare în mod independent, fără intervenția Moscovei”, a scris Rybar.

„Rolul lui Dyumin este să preia controlul deplin asupra situației, punând capăt eforturilor superficiale și începând să abordeze criza direct”, a explicat Rybar. Institutul independent de investigații Agentstvo a informat că mai mulți bloggeri militari au revizuit sau șters postări despre presupusa numire a lui Dyumin.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te