Un angajat al X a fost despăgubit cu 600.000 $ după ce a fost aconcediat abuziv. Ce făcuse?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.08.2024 - 07:32
Un angajat al X a fost despăgubit cu 600.000 $ după ce a fost aconcediat abuziv  - FOTO: Profimedia Images
Un angajat al X a fost despăgubit cu 600.000 $ după ce a fost aconcediat abuziv - FOTO: Profimedia Images

Un fost angajat al Twitter din Irlanda a câștigat aproximativ 600.000 de dolari pentru concediere abuzivă. El nu a răspuns unui mail trimis de Elon Musk, iar acest lucru a fost considerat drept dorința de a pleca din companie.

SHARE

Un fost angajat al Twitter a primit 550.000 de euro – aproximativ 600.000 de dolari – după ce a fost demis pentru că nu a răspuns la e-mailul lui Elon Musk prin care se cerea o cultură a muncii „extrem de dură”.

The Guardian a raportat  că Gary Rooney, angajatul care a lucrat la sediul european al Twitter din Dublin, a declarat Comisiei pentru Relații la locul de muncă din Irlanda că nu a făcut clic pe „da” ca răspuns la acel e-mail .

Un angajat al X a fost despăgubit cu 600.000 $ după ce a fost aconcediat abuziv. Ce făcuse?

Musk a trimis e-mailul în noiembrie 2022 la mai puțin de o lună după finalizarea  achiziției sale de 44 de miliarde de dolari a platformei. A cerut  lucrătorilor să accepte să lucreze într-un ritm „extrem de intens” pentru a construi „noul Twitter” sau să demisioneze.

Citește și: Elon Musk e radical. Dă afară peste 10% din angajații Tesla, după primele 3 luni de vânzări proaste

Miliardarul, care a redenumit compania X în anul următor, a scris: "Aceasta va însemna să lucreze ore lungi la intensitate mare. Doar performanța excepțională va constitui o notă de trecere".

E-mailul său a adăugat că lucrătorii ar trebui să facă clic pe „da” pe un link pentru a fi „parte din noul Twitter”, iar oricine nu a făcut-o până a doua zi va primi trei luni de concediere.

Trei zile mai târziu, compania i-a trimis un e-mail lui Rooney, spunând că i-a recunoscut „decizia de a demisiona și de a accepta oferta de separare voluntară”, a informat The Guardian.

Citește și: Haos la Twitter în „era Musk”. O parte din angajații concediați vineri, chemați la muncă luni

Rooney a răspuns ulterior: „În niciun moment nu am indicat pe Twitter că îmi demisionez”, dar compania a răspuns că dacă nu dă clic pe „Da” a fost „tratată ca fiindcă ai notificat demisia locului de muncă”, a raportat examinatorul irlandez .

Rooney a spus într-o audiere de probe că a crezut că e-mailul ar fi putut fi un malware și că a fost precaut să-l deschidă, potrivit The Guardian.

Arbitrul Comisiei pentru Relații la locul de muncă a spus în documentul care subliniază decizia sa că perioada de 24 de ore a lui Musk pentru a răspunde la ultimatumul său nu a fost „o notificare rezonabilă”, a adăugat presa.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Întreprinderi, Comerț și Ocuparea Forței de Muncă din Irlanda a declarat pentru Business Insider că decizia în acest caz a fost emisă luni, dar a spus că va fi publicată abia pe 26 august „pentru a oferi părților oportunitatea de a o analiza în întregime”, scrie Business Insider.

Rooney lucra la Twitter din septembrie 2013 și era director de sursă de plată când a părăsit compania, potrivit LinkedIn.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te