Un american care și-a avertizat prietenii să nu fie „idioți” ca el a murit a doua zi de coronavirus

DE Bianca Iosef | Actualizat: 03.07.2020 - 16:28
Thomas Macias, 51 de ani, cu nepoata sa. Macias a murit de coronavirus după ce a fost la o petrecere fără să poarte mască, declară familia lui. Foto Washington Post

„Din cauza prostieie mele, am pus sănătatea mamei, a surorii și a familiei mele în pericol”, a scris șoferul de camion din California, într-o postare pe care familia acestuia a trimis-o către Washington Post.

SHARE

Thomas Macias s-a îmbolnăvit la o petrecere la care nimeni nu purta mască și unde s-a aflat și o persoană infectată cu coronavirus, dar care nu prezenta simptome.

„A fost la o petrecere unde nimeni nu a purtat mască de protecție doar ca să afle, după aceea, că cineva care a fost în același loc, avea coronavirus, dar pentru că era asimptomatic a presupus, greșit, că nu se tansmite”, a declarat nepoata bărbatului, Danielle Lopez, pentru Washington Post.

Aceasta a mai spus că șoferuul de tir era mai predispus să se îmbolnăvească, pentru că suferea de diabet și de obezitate.

Thomas Macias și-a sunat mama, căruia i-a spus că nu mai poate respira, chiar în dimineața de 20 iunie, când a făcut postarea pe Facebook. Aceasta l-a sfătuit să meargă la spital, dar până la 9 seara bărbatul a decedat, a spus familia.

Nepoata a mai povestit că unchiul ei nu ar fi ieșit din casă dacă administrația publică a Californiei de sud nu ar fi redeschis localurile și dacă oamenii nu ar fi crezut că virusul nu mai este un pericol foarte mare.

Familia spune că șoferul de tir se străduise să iasă cât mai puțin din locuința sa în ultimele luni, pentru că era conștient de problemele lui de sănătate.

Acest lucru nu a fost ușor pentru Macias, care era o persoană sociabilă, așa că își suna mama zilnic și era nerăbdător să îi revadă pe cei dragi, a mai povestit familia pentru Washington Post.

California tocmai ieșea din izolare în perioada în care Macias se gândea dacă să meargă la petrecere sau nu. Începuse să iasă din casă cu doar două sămptămâni înainte de postarea de pe Facebook din 20 iunie.

Administrația publică din zona în care locuia hotărâse la finalul lunii mai să se intre în faza a doua de relaxare a măsurilor împotriva coronavirusului. Acest lucru a permis oamenilor să meargă la mall-uri și la restaurante. Sălile de sport, saloanele și multe altele au fost redeschise în iunie.

Numărul cazurilor de noi îmbolnăviri a crecsut în acea lună în Riverside, zona în care locuia Macias. Desert Sun a declarat că pe 17 iunie Riverside a intrat sub supravegherea statului, după ce numărul cazurilor a crescut cu 19% în doar 3 zile.

Riverside este unul dintre cele 19 disctricte care concentrează peste 70% din populația Californiei. Din această cauză, guvernatorul Gavin Newsom a anunțat că o mare parte dintre activități se vor reînchide, pentru că au fost întregistrate din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăviri, de la o zi la alta, potrivit jurnaliștilor americani.

Danielle Lopez a spus, încă de dinainte ca unchiul ei să moară, că „a fost o greșeală să se reia așa de repede anumite activități... Încă nu există vaccin sau o altă formă de luptă împotriva virusului. Nu ar fi trebuit să se redeschidă localurile, de la bun început”.

Ziarul scrie că nu se sție sigur câte persoane au participat la petrecere la care Macias a fost.

Danielle Lopez a povestit că unchiul său a transmis familiei că un prieten aflat la acea petrecere i-a sfătuit să își facă toți cei prezenți testul de coronavirus pentru că a venit la petrecere chiar dacă știa că avea virusul.

Nepoata crede că participanții ar fi trebuit să poarte mască. Purtatul măștii este o măsură pe care California a facut-o obligatorie cu două zile înainte de postarea lui Macias de pe Facebook și care a fost primită foarte bine de toți liderii politici.

Fata spune că unchiul ei obișnuia să poarte mască, dar că începuse să nu i se mai pară necesară, mai ales printre cunoscuți.

„Chiar nu înțeleg de ce pentru unii este dificilă această măsură”.

Macias a fost testat de coronavirus pe 15 iunie și tetul a ieșit pozitiv, trei zile mai târziu.

Acesta și-a împărtășit greșeala cu sute de oameni pe Facebook. „Nu este o glumă! Dacă trebuie să mergeți afară, purtați mască și păstrați distanța. Nu fiți idioți ca mine!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Bărbatul a încheiat postarea cu „Sper ca Dumnezeu să mă ajute să supraviețuiesc.”

Dar a murit a doua zi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te