Un alt afro-american ucis de polițiști la Minneapolis, orașul e devastat iar de revolte

DE Miruna Moldoveanu | 12.04.2021 - 13:12
Un afro-american a fost ucis de poliție în Minneapolis/FOTO: Getty

În orașul american Minneapolis au avut loc duminică noi proteste împotriva poliției, după împușcarea fatală a unui tânăr afro-american oprit de ofițeri în trafic.

SHARE

Incidentul a avut loc după mai multe zile în care protestatarii anti-poliție au organizat demonstrații în contextul desfășurării în acest oraș a procesului lui Derek Chauvin, polițistul pus sub acuzare de uciderea afro-americanului George Floyd în luna mai a anului trecut.

Citește și: Rusia și SUA trimit nave de război în Mare Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

Mai multe grupuri de protestatari furioși s-au strâns în fața Departamentului de Poliție din Brooklyn Center, aceștia fiind întâmpinați de ofițeri îmbrăcați în echipament de revoltă. Polițiștii au tras cu gloanțe de cauciuc și au folosit gaze lacrimogene și grenade de dispersare a mulțimilor.

Protestatarii în schimb au aruncat cu pietre și alte obiecte în clădirea poliției și au spart 20 de magazine din zonă, potrivit comisarului responsabil de siguranța publică din Minnesota.

Garda Națională a fost deja activată de autoritățile din acest stat pe fondul temerilor că violențele ar putea crește în intensitate.

Citește și: 6.200 €/lună pentru managerul Spitalului Foișor de unde pacienții au fost evacuați în timpul nopții

Bărbatul ucis de polițiști a fost identificat de guvernatorul Minnesotei, Tim Walz, ca fiind Daunte Wright, un tânăr în vârstă de 20 de ani.

Tânărul afro-american fusese oprit de ofițeri în trafic

Walz a anunțat într-un comunicat că monitorizează situația din Brooklyn Center, o suburbie a orașului Minneapolis în contextul în care „statul nostru deplânge viața altui afro-american luată de forțele de ordine”.

Mama lui Wright le-a relatat jurnaliștilor strânși la fața locului că fiul său o sunase duminică după-masa pentru a-i spune că a fost oprit în trafic de poliție fiindcă avea odorizante agățate de oglinda retrovizoare, lucru ilegal în Minnesota.

 



„Am auzit o încăierare și polițiștii spunând 'Daunte, nu fugi'”, a spus aceasta printre lacrimi, relatând că în momentul în care a sunat înapoi după întreruperea apelului a răspuns prietena fiului ei care i-a spus că Daunte a fost ucis.

Departamentul de Poliție din Brooklyn Center a anunțat într-un comunicat că ofițerii au oprit mașina în jurul orei 14:00 duminică pentru o contravenție rutieră și au descoperit că șoferul avea un mandat de arestare pe numele său.

Poliția susține că bărbatul a opus rezistență

Poliția spune că bărbatul a opus rezistență arestării și că a reușit să urce înapoi în mașină înainte de a fi împușcat de către unul din ofițeri. Potrivit polițiștilor, bărbatul a reușit să conducă de la fața locului înainte de a lovi un alt vehicul și a murit la fața locului.

Poliția a precizat că ambii polițiști implicați în incident aveau camerele de umăr pornite la momentul respectiv, potrivit NBC News, citat de HotNews.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te