Ucraina: Trei posibile cauze ale tentativei de asasinat a consilierului președintelui

DE Elena Andrei | 22.09.2021 - 22:44
Tentativă de asasinat a consilierului președintelui ucrainean/foto: reuters

Ministerul de Interne din Ucraina a declarat că se desfășoară o operațiune specială a poliției pentru arestarea vinovaților din spatele atacului asupra consilierului principal al președintelui Volodimir Zelenski și se merge pe trei variante.

SHARE

Poliția ucraineană are în vedere mai multe cauze posibile din spatele tentativei de asasinat de miercuri a primului asistent prezidențial Serghei Șefir, a declarat șeful poliției naționale, Igor Klimenko, într-un briefing.

„Pe baza informațiilor disponibile, Poliția Națională vede trei cauze posibile, care includ încercarea de a pune presiune pe înalți oficiali, o tentativă de a destabiliza situația din țară și, de asemenea, în curs de examinare, posibila implicare a agențiilor de informații străine”, a subliniat acesta.

„Nu se știe câte persoane au luat parte la atac", a adăugat Klimenko.

Șeful fracțiunii parlamentare a partidului de guvernământ ucrainean, David Arakhamia, a declarat că „o urmă rusă” trebuie căutată în tentativa de asasinare a consilierului prezidențial „deoarece retorica anti-rusă a crescut recent”.

Ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastirski, a subliniat la un briefing că este prea devreme pentru a vorbi despre „o implicare a Rusiei” în atentatul asupra asistentului prezidențial Serghei Șefir.

Potrivit acestuia, scopul era să-l asasineze, nu doar să-l intimideze. Ministrul de interne a subliniat că „echipa președintelui nu poate fi intimidată” și „reformele care au fost lansate, inclusiv cea care vizează combaterea criminalității organizate, vor fi continuate”.

Citește și

VIDEO Mărturie: China a răspândit SARSCoV INTENȚIONAT la Jocurile Militare 2019 din Wuhan

Trei proiecte europene ale lui Dan Barna, în continuare cercetate de DNA. Clasat, doar un proiect


Serghei Șefir, asistentul principal al președintelui ucrainean, a declarat că o tentativă de asasinat împotriva sa, petrecută miercuri, a fost menită să sperie conducerea ucraineană.

„Nu am făcut nimic pentru a provoca o asemenea agresiune. Cred că este vorba de intimidare", a declarat Șefir în aceeași conferință de presă cu Denis Monastirski.


Miercuri, mașina asistentului prezidențial Serghei Șefir a fost atacată cu arme de foc. Cel puțin 18 gloanțe au lovit mașina celui despre care se știe că este prieten de multă vreme cu președintele Zelenski. Conform rapoartelor media, Șefir este responsabil pentru programul zilnic al șefului statului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a atribuit încercările de a găsi „o urmă rusă” în incident „unei condiții emoționale excesiv de exaltate”. Potrivit acestuia, indiferent de ce se întâmplă în Ucraina, Kievul încearcă întotdeauna să găsească „o urmă rusă”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te