Ucraina: Fiul lui Joe Biden, plătit de Burisma din „bani murdari”, proveniți din schemă piramidală

DE Adina Mutăr | Actualizat: 21.11.2019 - 00:13

Fiul lui Joe Biden și partenerii săi ar fi primit 16,5 milioane de dolari, a declarat un parlamentar ucrainean, conform unui nou cap de acuzare împotriva companiei de gaz Burisma, scrie agenția ruească de știri Tass.

SHARE

Președintele american, Donald Trump, este acuzat de democrați că a pus membri ai administrației sale să cerceteze posibilele afaceri ale lui Joe Biden în Ucraina, iar el l-ar fi șantajat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să încurajeze anchetarea companiei Burisma, sperând că informațiile vor scădea șansele democratului de a candida la prezidențialele din 2020.

Hunter Biden a fost plătit cu „bani murdari” pentru serviciile sale la compania energetică Burisma Holdings din Ucraina, susține parlamentarul ucrainean.

Parchetul General a întocmit un act de acuzare împotriva proprietarului companiei de energie Burisma Holdings, fostul ministru al Ecologiei, Nikolai Zlocevski, în rechizitoriu fiind și informații despre fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, Hunter, care, în calitate de membru al consiliului director la Burisma, alături de partenerii săi, au primit 16,5 milioane de dolari pentru serviciile oferite, a declarat miercuri parlamentarul ucrainean Alexander Dubinski.

Potrivit acestuia, care cita din rechizitoriu, banii proveneau din „activitate infracțională”.

„Lui Zlocevski i s-a adăugat acest nou cap de acuzare la 14 noiembrie, de către Parchetului General, dar presa a ignorat”, a spus parlamentarul.

Potrivit politicianului, „fiul vicepreședintelui Joe Biden primea plata serviciilor sale cu bani strânși prin mijloace criminale și spălare de bani". De asemenea, el a lămurit că „Biden a primit bani care nu proveneau din operațiunea de succes a companiei, ci mai degrabă din banii furați de la cetățeni”.

Dubinski a subliniat că informațiile despre veniturile lui Hunter Biden în cadrul contractului său cu Burisma arată o „legătură care dezvăluie modul în care banii sunt sifonați din Ucraina”.

Deputatul a explicat că totul făcea parte dintr-o schemă la scară largă a spălării banilor practicată de Zlocevski, care a implicat politicieni din vremea fostului președinte Viktor Ianukovici și care au continuat această schemă sub un alt președinte, Piotr Poroșenko, cu sprijinului fostului guvernator al Băncii Naționale a Ucrainei, Valeria Gontareva.

„Vom dezvălui informațiile despre schema piramidelor financiare care a fost creată în Ucraina și dezvoltată de toată lumea începând cu Ianukovici și ulterior de Poroșenko. Acest sistem funcționează în continuare sub îndrumarea actualului Consiliu de administrație al Băncii Naționale, asigurând fluxurile de bani în interesul celor care au furat milioane de dolari, i-au scos în afară, apoi au cumpărat obligațiuni publice ucrainene transformându-le în datoria suverană a țării”, a susținut Dubinksi.

Acesta a adăugat că „în ambele cazuri - Ianukovici și Poroșenko - Gontareva și companiile pe care le controlează investeau fondurile furate”.

Un alt parlamentar, Andrei Derkaci, a susținut că o companie americană de management, Franklin Templeton Investments, a fost, de asemenea, implicată în schemă. „Ancheta sugerează că Ianukovici a obținut ilegal 7,4 miliarde de dolari și i-a spălat printr-un fond de investiții apropiat Partidului Democrat american ca obligațiuni de împrumut intern ale Guvernului", a subliniat el.

Dubiski a subliniat că prin punerea în aplicare a acestei scheme, banii au fost sifonați din Ucraina cu dobânzi ridicate - „40% din bugetul de stat este cheltuit acum pentru plata datoriei”.

„Aceste sume - 18,18 miliarde de dolari - constituie ultimul pas către o neîndeplinire a obligațiilor, iar Ucraina va intra în faliment, fie până la sfârșitul anului 2020, fie la începutul anului 2021”, a concluzionat el.

Anterior, fostul procuror general ucrainean, Yuri Luțenko, a anunțat că Hunter Biden a primit aproximativ 1 milion de dolari de la Burisma.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te