Trump se răzbună. Îl sprijină pe rivalul unui republican care a votat pentru „impeachment”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.02.2021 - 09:48
Donald Trump şi-a exprimat sprijinul pentru un candidat rival al unui republican care a votat în favoarea acuzării sale pentru incitare la insurecţie. / Foto: abc.net.au

Donald Trump şi-a exprimat sprijinul pentru un candidat rival al unui republican care a votat în favoarea acuzării sale pentru incitare la insurecţie, ducând la capăt ameninţarea de a-i pune în dificultate pe puţinii congresmeni din partidului său care s-au ridicat contra lui.

SHARE

Fostul preşedinte american şi-a anunţat sprijinul "total" pentru Max Miller, fost consilier la Casa Albă şi membru al echipei sale de campanie, în primarele care îl vor opune lui Anthony Gonzalez, unul dintre cei zece republicani din Camera Reprezentanţilor - din 211 - care au votat cu democraţii pentru a-l acuza că a incitat la asaltul asupra Capitoliului pe 6 ianuarie.

"Max Miller este o persoană minunată care a făcut o treabă superbă la Casa Albă şi va fi un membru fantastic al Congresului", a scris el într-un comunicat.

Citește și:

VIDEO FBI cercetează „motivația politică” a răpirii câinilor vedetei Lady Gaga

Anthony Gonzalez "nu ar trebui să-i reprezinte" pe locuitorii din circumscripţia sa din Ohio "deoarece nu are în vedere interesele lor", a adăugat omul de afaceri în legătură cu acest fost jucător profesionist de fotbal american, ales pentru prima dată în Camera Reprezentanţilor în 2018.

"Sunt onorat să fiu sprijinit de preşedintele Donald Trump", a scris Max Miller pe contul său de Twitter.

Donald Trump a fost pus sub acuzare în Camera Reprezentanţilor pe 13 ianuarie şi achitat o lună mai târziu după procesul său în Senat. Şapte din 50 de senatori republicani au votat împreună cu cei 50 de democraţi în favoarea condamnării sale.

Citește și:

Funeriu: Școala românească are nevoie de 5 miliarde € să se facă bine. Cum trebuie cheltuiți banii

Fostul preşedinte rămâne foarte popular printre alegătorii republicani şi a spus că este gata să-şi ajute partidul pentru a recâştiga majoritatea în Congres în 2022. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.