Trump, ironizat pe Twitter pentru ignoranța față de problema încălzirii globale

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.02.2019 - 14:41
Trump, ironizat pe net. Foto Getty Images

Ignoranța lui Trump a devenit, din nou, motiv de amuzament printre utilizatorii de Twitter. În timp ce americanii s-au descurcat greu cu temperaturile extrem de scăzute, președintele a găsit un nou motiv să își promoveze campania împotriva încălzirii globale.

SHARE

Într-un tweet publicat pe 29 ianuarie, Trump a spus că avem nevoie de „încălzirea globală" pentru a împiedica  temperaturile scăzute țcare au cuprins SUA în ultima vreme.

„În frumosul Midwest, temperatura vântului atinge minus 60 de grade, cea mai rece înregistrată vreodată. În zilele următoare, se așteaptă să devină și mai rece. Oamenii nu pot supraviețui afară chiar și pentru câteva minute. Ce naiba se întâmplă cu încălzirea globală? O rugăm să vină repede, avem nevoie de tine!", a postat Trump pe twitter, care a scris greșit cuvântul „warming”.

În afară de faptul că a dat dovadă de ignoranța față de faptul că vremea și schimbările climatice sunt două lucruri complet diferite, postarea lui Donald Trump este, de asemenea, o palmă peste fața dată gratuit unor părți ale lumii devastate de căldură, notează comentatorii.

De exemplu, Australia a experimentat în ianuarie cinci cele mai fierbinți zile ale sale, care au dus la 16 spitalizări și a făcut ca liliecii să se prăbușească din copaci.

Atât frigul extrem cu care se confruntă multe state din nordul Americii, dar și căldura care afectează Australia sunt simptome ale încălzirii globale. 

 

 

Un val de aer polar a afectat nordul şi estul Statelor Unite, în special regiunea Midwest. Michigan, Iowa, Indiana, Illinois, Wisconsin şi Minnesota au fost cele mai afectate state din Midwest, unde s-au înregistrat cel puţin 12 morţi din cauze legate de valul de frig sau de căderile de zăpadă care l-au precedat, potrivit Reuters.

În multe zone din aceste state, poşta şi-a întrerupt activitatea, cursurile au fost suspendate şi mii de curse aeriene şi feroviare au fost anulate.

Săptămâna trecută, în mai multe oraşe din Midwest, mercurul termometrelor a coborât mai jos de -30 °C. Această temperatură s-a înregistrat în Chicago - oraş deja afectat de cele 13 zile de ninsoare - şi în mai multe zone din statul Ilinois.

În La Crosse, statul Wisconsin, temperatura a scăzut până la -34 °C, dar recordul e deţinut de Park Rapids, statul Minnesota, cu -46 °C. Din cauza frigului siberian, locuitorii din Chicago şi-au poreclit oraşul „Chiberia“, scrie USA Today.

La aceste temperaturi extrem de scăzute s-a adăugat şi efectul unui vânt puternic, de aproximativ 30 km/h, care a făcut ca temperatura resimţită (windchill – n.r.) să fie de -50°C sau chiar de -60 °C. Din cauza vântului care a coborât dramatic temperatura resimţită, acest episod de ger a fost mult mai brutal decât cel care a lovit regiunea în 2014, când a adus pe buzele tuturor expresia „vortex polar“.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te