Toți angajații de la stat și din privat trebuie să se vaccineze. În Pakistan

DE Alexandru Pop | 09.06.2021 - 18:45
Toți angajații de la stat și din privat trebuie să se vaccineze, a spus ministrul pakistanez Asad Umar/FOTO: economictimes.indiatimes.com

Pakistanul a luat miercuri decizia ca vaccinarea împotriva noului coronavirus să devină obligatorie pentru toţi angajaţii din sectorul public şi din cel privat, făcând astfel un pas înainte către inocularea a 70 de milioane de rezidenţi până la sfârşitul acestui an, arată DPA.

SHARE

Decizia a fost luată de Centrul Naţional de Comandă şi Operaţiuni (NCOC), care coordonează activităţile de combatere a pandemiei de COVID-19 în Pakistan.

"Toţi angajaţii din sectorul public vor trebui să fie vaccinaţi până pe 30 iunie", a anunţat NCOC, fără să precizeze însă termenul limită impus angajaţilor din sectorul privat.

Citește și: Fiul Vioricăi de la Clejani spune că a consumat droguri la Alex Velea. Pedeapsa: 7 ani de pușcărie

Miercuri, Pakistanul a depăşit pragul de 10 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 administrate pe teritoriul său, a anunţat Asad Umar, ministru în guvernul pakistanez şi director al NCOC.

Toți angajații trebuie să se vaccineze

"Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom fi mai protejaţi", a declarat oficialul pakistanez în timpul unei ceremonii organizate la Islamabad.

Pakistanul, o ţară cu o populaţie de 220 de milioane de locuitori, şi-a lansat campania naţională de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 în luna februarie şi s-a confruntat iniţial cu anumite probleme cauzate de ezitarea populaţiei şi de întreruperi ale aprovizionării cu vaccinuri, însă a depăşit acele obstacole şi a demarat luna trecută campania de vaccinare în masă.

Aproximativ 300.000 de persoane din Pakistan se programează în fiecare zi la vaccinare, a precizat Asad Umar.

Citește și: VIDEO Antiaeriana rusească nu reușește să doboare o dronă turcească Bayraktar-TB2

Tendinţa recentă de scădere a numărului de cazuri noi le-a încurajat pe autorităţile centrale să anuleze anumite restricţii antiepidemice, permiţând revenirea tuturor angajaţilor în birouri şi ridicând o interdicţie impusă timp de două zile pe săptămână în ceea ce priveşte transportul public între provinciile ţării.

În ultimele 24 de ore, Pakistanul a înregistrat 1.118 cazuri noi de coronavirus, iar rata de pozitivare a fost de 2,54%.

În total, în această ţară au fost raportate 936.131 de cazuri şi 21.453 de decese asociate maladiei COVID-19, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.