Țara din Europa unde artificiile se cer interzise. Au fost pagube de 18 milioane euro de Anul Nou

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 19.12.2023 - 09:42
Țara din Europa unde articiile se cer interzise. Au fost pagube de 18 milioane euro de Anul Nou Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Țara din Europa unde artificiile se cer interzise. Au fost pagube de 18 milioane euro de Anul Nou pentru că oamenii nu au respectat anumite reguli.

SHARE

Țara din Europa unde artificiile se cer interzise. Au fost pagube de 18 milioane euro de Anul Nou pentru că oamenii nu au respectat anumite reguli, motiv pentru care autoritățile cer reguli noi.

Sindicatele olandeze de poliție cer interzicerea la nivel național a folosirii artificiilor rezidențiale în noaptea de Revelion, conform căreia diferitele reglementări locale fac dificilă luarea de măsuri eficiente împotriva persoanelor violente, a informat portalul de știri olandez NL Times.

Sindicatele de poliție au făcut un apel pentru interzicerea la nivel național a artificiilor rezidențiale în noaptea de Revelion, argumentând că acest lucru este necesar din cauza condițiilor de muncă „nesigure” ale paramedicilor, pompierilor și poliției.

Anul trecut a avut loc un număr semnificativ de violențe împotriva lucrătorilor de urgență în Olanda, în ajunul Anului Nou.

Țara din Europa unde artificiile se cer interzise. Au fost pagube de 18 milioane euro de Anul Nou

Afectați de artificii au fost polițiștii care au intervenit, ambulanțele au avut un număr mare de solicitări pentru a-i trata pe cei care s-au rănit, iar pompierii au avut sute de intervenții pentru stingerea incendiilor produse de materialele pirotehnice.

Cei implicați spun că impresia că lucrează ca într-o zonă de război.

În calitate de angajator, statul trebuie să garanteze că polițiștii și lucrătorii de urgență pot lucra în cele mai sigure condiții posibile au transmis autoritățile, printr-o adresă oficială.

Citește și: Cum poți lua o amendă de 60.000 de lei pentru o neregulă minoră. Nouă prevedere în Codul Fiscal

Multe orașe din Olanda au dispus astfel de interdicții pe timpul Revelionului însă sindicatele vor o lege la nivel național întrucât interdicțiile locale privind artificiile sunt ineficiente și complică aplicarea legii.

Portalul de știri a reamintit că perioada de Revelion este deosebit de stresantă pentru poliția din Țările de Jos.

Citește și: Poliția locală îi va putea amenda pe cei care folosesc trotinete electrice. S-a promulgat legea

În noaptea de Revelion, anul trecut, au fost raportate 14.806 incidente produse de artificii, în care 52 de persoane au suferit arsuri grave, iar cei mai mulți dintre pacienți aveau vârste sub 18 ani.

Anul trecut, valoarea pagubelor cauzate de artificii a ajuns la 18 milioane de euro în Olanda.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te