Suedia va trimite consilieri militari în Ucraina pentru operarea armamentului transferat

DE Adina Mutăr | Actualizat: 17.08.2024 - 09:02
Suedia va trimite consilieri militari în Ucraina pentru operarea armamentului transferat  - Foto: Profimedia Images (imagiine cu caracter ilustrativ)
Suedia va trimite consilieri militari în Ucraina pentru operarea armamentului transferat - Foto: Profimedia Images (imagiine cu caracter ilustrativ)

Suedia va trimite consilieri militari în Ucraina pentru operarea armamentului transferat. Administrația suedeză a Apărării studiază posibilitatea de a trimite consilieri militari în Ucraina pentru a aprofunda cooperarea cu Forțele Armate ale Ucrainei.

SHARE

Suedia va trimite consilieri militari în Ucraina pentru operarea armamentului transferat.

În urma unei decizii a Guvernului suedez, Administrația suedeză FMV va lansa un studiu privind trimiterea de consilieri militari în Ucraina pentru a ajuta la rezolvarea problemelor legate de achizițiile de apărare dintre cele două țări, a declarat ministrul suedez al Apărării, Paul Johnson

Acest pas va spori sprijinul pentru Ucraina și va oferi un canal permanent de comunicare între anumite agenții care vizează cooperarea în domeniul apărării.

Suedia va trimite consilieri militari în Ucraina pentru operarea armamentului transferat

„Am oferit un sprijin militar semnificativ Ucrainei, iar FMV joacă un rol important în luarea deciziilor privind livrările de arme”, a spus Jonson.

Până în prezent, Suedia a oferit Ucrainei 16 pachete de ajutor militar în valoare de 1,3 miliarde de dolari, inclusiv o varietate de echipamente militare.

Munca suplimentară pentru agenție va include, de asemenea, studierea experienței de operare a echipamentului transferat, precum și analizarea și studierea modului în care acest echipament a funcționat în luptă.

Citește și: Rusia, despre pregătirile NATO de război: „România nu are personal suficient nici pentru Patriot”

Potrivit ministrului Apărării, stocul de arme al Suediei este acum minim, așa că agenția ar trebui să studieze ce tip de echipament poate produce Suedia pentru a fi transferat în Ucraina în viitor, potrivit Militarnyi.

Ca parte a pachetelor de ajutor militar, Suedia a donat tancuri de luptă principale Strv 122 (Leopard 2A5), vehicule de luptă de infanterie CV90, sisteme de artilerie autopropulsată Archer și a anunțat transferul de transportoare blindate pe șenile Pbv402, noi vehicule de teren și alte echipamente către Ucraina.

Citește și: Linie ferată România-Ucraina cu ecartament european. Rusia acuză că va transporta echipament militar

În plus, Suedia a comandat 1.000 de vehicule de luptă CV90 pentru Ucraina, care vor fi produse la fabricile din Suedia și Olanda și vor fi livrate în Ucraina.

Olanda investește peste 400 de milioane de euro într-un fond suedez pentru a asigura producția de vehicule de luptă CV90 pentru Ucraina.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te