SUA și China spun că vor colabora pentru a combate schimbările climatice

DE Edi Neagu | 11.11.2021 - 08:19
SUA și China sunt cei mai mari poluatori. FOTO: Pexels.com

Cu toate acestea, Statele Unite și China nu au semnat angajamentul privind renunțarea la folosirea cărbunelui.

SHARE

Statele Unite și China, țările cu cele mai mari emisii de dioxid de carbon din lume, au anunțat un acord pentru a-și intensifica cooperarea în combaterea schimbărilor climatice, inclusiv prin reducerea emisiilor de metan, protejarea pădurilor și eliminarea treptată a cărbunelui, scrie digi24.ro.

 

Acordul-cadru a fost anunțat de emisarul american pentru climă, John Kerry, și omologul său chinez Xie Zhenhua la conferința ONU privind schimbările climatice din Scoția.

Aceasta, în cpndițiile în care cele două țări nu au semnat angajamentul de la COP26 privind renunțarea la utilizarea și finanțarea cărbunelui până în 2040.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la gruparea de interlopi care cerea taxă de protecție de la dezvoltatorii imobiliari

„Împreună ne-am anunțat sprijinul pentru o reuniune COP26 de succes. Fiecare pas contează acum și avem un drum lung de parcurs”, a spus Kerry.

 

Xie a spus că acordul va determina China să-și consolideze obiectivele de reducere a emisiilor și să dezvolte un plan național privind metanul. El a mai spus că ambele țări vor să facă mai mult pentru a opri defrișările.

„Ambele părți vor lucra împreună și cu alte țări pentru a asigura succesul COP26 și pentru a facilita un rezultat ambițios și echilibrat”, a spus Xie.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a salutat acordul dintre China și Statele Unite.

Citește și: VIDEO Boloș, ex-ministru al Fondurilor Europene: Sunt două cauze ale unui eșec al PNRR până în 2026

„Abordarea crizei climatice necesită colaborare și solidaritate internațională, iar acesta este un pas important în direcția corectă”, a scris Guterres pe Twitter.

Marea Britanie a organizat reuniunea COP 26 la Glasgow, Scoția, care urmărește să obțină angajamentul țărilor de a ajunge la zero emisii de carbon și să mențină obiectivul Acordului de la Paris pentru a limita creșterea temperaturii globale cu 1,5 grade Celsius, cu scopul de a reduce impactul încălzirii globale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.