SUA Concediați după ce au fost identificați printre manifestanții care au luat cu asalt Capitoliul

DE Adina Mutăr | 08.01.2021 - 20:59
sursă reuters

Unii dintre manifestanții care au luat cu asalt Capitoliul SUA au fost concediați după ce „detectivii internetului” le-a publicat identitatea.

SHARE

Departamentul de poliție din Districtul Columbia a publicat fotografii ale persoanelor care au participat la asaltul de miercuri asupra Capitoliului pentru a deschide dosare.

68 de persoane au fost arestate după ce protestatarii furioși au luat cu asalt clădirea Congresului, spărgând geamurile, deteriorând corpurile de iluminat și furând mobilierul.

FBI a cerut, de asemenea, publicului să ajute să-i identifice pe manifestanți, având în vedere numeroasele fotografii postate pe rețelele de socializare în timpul evenimentului, inclusiv selfie-uri postate de participanți și videoclipuri.

Unii indivizi care fuseseră fotografiați anterior la mitingurile lui Trump și susținători ai mișcării conspiraționiste QAnon au fost repede identificați. Detectivii online și-au concentrat eforturile asupra celorlalți.

Mulți dintre cei identificați au fost concediați de către angajatorii lor, alții au fost forțați să demisioneze de către colegi.


Goosehead Insurance, cu sediul în Texas, a anunțat joi că Paul Davis, consilier general asociat, nu mai lucrează la companie. Davis, purtând o șapcă „Make America Great Again”, a postat pe Instagram că a fost gazat la revoltă.

Libby Andrews, agent imobiliar din Chicago, a postat pe Facebook fotografii de la marșul pro-Trump și un pahar de șampanie cu nota: „După asaltul asupra Capitoliului, este nevoie de un pahar bun de șampanie!”

Angajatorul ei, Properties, a declarat într-o postare pe Facebook: „Am primit extraordinar de multe plângeri în ceea ce privește acțiunile unuia dintre agenții noștri, Libby Andrews, drept pentru care am încheiat colaborarea cu acest agent, care a recunoscut pe rețelele de socializare că a participat la „asaltul Capitoliului”.

Rick Saccone, fost parlamentar republican de Pennsylvania, care lucra ca profesor la Saint Vincent College, a demisionat la presiunea colegilor.

Într-o postare pe Facebook care a fost ștearsă ulterior, Saccone spunea: „Am luat cu asalt Capitoliul. Avangarda noastră a străpuns baricadele. Vom salva această națiune. Sunteți cu mine?”

Navistar Direct Marketing, o companie de marketing din Maryland, a declarat, de asemenea, că a renunțat la un angajat după ce i-a văzut fotografii purtând însemnele companiei în Capitol. miercuri.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.