Statul Major ucrainean: Invadatorii ruși își concentrează eforturile pentru a captura Mariupolul

DE Daniel Toșa | 08.04.2022 - 09:27
Statul Major ucrainean: Invadatorii ruși își concentrează eforturile pentru a captura Mariupolul/FOTO: bbc
Statul Major ucrainean: Invadatorii ruși își concentrează eforturile pentru a captura Mariupolul/FOTO: bbc

Forțele ruse își concentrează eforturile pentru a captura orașul Mariupol, afirmă Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

SHARE

Începând cu ora 18:00, 7 aprilie 2022, inamicul a continuat să se pregătească pentru ofensiva din estul Ucrainei. Ocupanții ruși își regrupează trupele pentru a finaliza formarea grupului ofensiv.

"Inamicul ia măsuri pentru a spori componenta aviatică și sistemul C2, continuă să efectueze recunoașteri. Principalele eforturi ale inamicului se concentrează pe capturarea orașului Mariupol, desfășurarea unei ofensive în apropierea orașului Izium și încercarea de a străpunge liniile de apărare în direcția Donețk", se arată în raport.

În direcția Bugul de Sud, invadatorii ruși încearcă să împiedice avansarea Forțelor Armate ale Ucrainei și să îmbunătățească poziția tactică a unităților inamice în anumite zone.

Citește și: EXCLUSIV Ministerul Petrolului din Norvegia: Nu avem Gazprom, exploatăm în beneficiul nostru

În direcția Volyn, există posibilitatea unor lovituri cu rachete inamice rusești asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Belarusului, potrivit Ukrinform.

În direcția Polissia, inamicul nu a întreprins acțiuni active. Forțele de ocupație rusești desfășurate pe teritoriul Belarusului desfășoară acțiuni demonstrative pentru a împiedica transferul unităților ucrainene din această zonă către alte direcții.

Citește și: ANALIZĂ România în războiul energiei. Ce proiecte am ratat și cum putem scăpa de gazul rusesc

Unitățile separate ale armatei ruse din Districtul Militar de Est și trupele aeropurtate ale Forțelor Armate Ruse, care se recuperează și se regrupează pe teritoriul Belarusului după ce au părăsit Ucraina, sunt susceptibile de a fi trimise pentru a întări trupele inamice în direcția Slobozhanskyi.

În direcția Siverskyi, inamicul finalizează regruparea și restabilirea capacității de luptă a unităților din Districtul Militar Central în anumite zone din regiunile Briansk și Kursk. Nu este exclusă posibilitatea de a trimite în continuare aceste unități în alte zone operaționale, inclusiv pentru operațiuni de luptă în zonele Donețk și Luhansk.

În direcția Slobozhanskyi, invadatorii ruși iau măsuri active pentru a spori controlul și comunicarea în interesul grupului ofensiv.

În apropiere de Harkov, până la cinci grupuri tactice de batalioane rusești continuă să blocheze orașul și să îl bombardeze cu lansatoare de rachete multiple, artilerie și mortiere.

Ocupanții ruși dețin, de asemenea, orașul Izium și încearcă să continue ofensiva în direcția Slоviansk și Barvinkove.

În direcțiile Donețk și Tavriiskyi, inamicul continuă să desfășoare operațiuni de foc și de asalt, să lanseze rachete și bombe, să deschidă focuri de artilerie asupra infrastructurii civile a așezărilor. Portul Berdiansk este folosit de invadatorii ruși pentru a transfera arme, echipamente militare și personal.

Inamicul și-a intensificat eforturile și în direcția Sieverodonetsk. Invadatorii ruși încearcă să continue ofensiva în apropiere de Donețk, Novotoshkivske și Popasna.

Rușii au încercat, de asemenea, să lanseze o ofensivă în apropiere de Marinka, Borivske și Solodke, dar nu a reușit.

Cel mai probabil, invadatorii ruși vor încerca în curând să străpungă liniile de apărare ale armatei ucrainene în districtele Sieverodonetsk, Avdiivka și Kurakhov.

În direcția Bugul de Sud, invadatorii ruși au lansat lovituri de artilerie și au folosit avioane ale armatei în unele zone. Inamicul încearcă să continue ofensiva spre Oleksandrivka.

Grupurile navale rusești din Marea Neagră și Marea Azov continuă să efectueze lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei, să izoleze zona de ostilități și să efectueze recunoașteri.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te