Soldații taiwanezi se vor antrena în SUA pentru un război cu China

DE Adina Mutăr | 16.11.2023 - 20:15
Soldații taiwanezi se vor antrena în SUA - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Soldații taiwanezi se vor antrena în SUA. Soldaților taiwanezi li se va permite să se antreneze pe teritoriul SUA pentru a se pregăti pentru un potențial conflict armat cu China.

SHARE

Soldații taiwanezi se vor antrena în SUA. Comisia de revizuire economică și de securitate SUA-China a publicat un raport anual ce includea o cerere către Congres pentru a permite extinderea pregătirii militare taiwaneze.

SUA este considerată cel mai important aliat al Taipeiului și rămâne principalul său furnizor de arme și echipamente sofisticate.

Soldații taiwanezi se vor antrena în SUA pentru un război cu China

Deși întâlnirea de patru ore între președinții Xi Jinping și Joe Biden din San Francisco a fost declarată „foarte constructivă”, divergențele în privința Taiwanului rămân.

Din acest punct de vedere, cel mai mare succes al întâlnirii a fost restabilirea canalelor de comunicare, în principal militare, pentru a evita greșeli ce ar putea duce la un conflict deschis.

Xi a precizat că preocupările legate de insulă reprezintă cea mai mare și cea mai periculoasă problemă în relațiile dintre SUA și China și, deși preferă o reunificare pașnică, există și anumite condiții în care se va recurge la forță, ceea ce era de așteptat.

Comisia de revizuire economică și de securitate SUA-China a raportat că Beijingul continuă să-și accelereze campania de presiune politică, militară, economică și informațională „multifațetată” împotriva Taiwanului, alimentând preocupările internaționale cu privire la o posibilă invazie.

Comisia a subliniat importanța autorizării unor „echipe de observatori” din insula autonomă să participe în mod regulat la antrenamentele militare desfășurate pe teritoriul SUA.

Lecțiile războiului din Ucraina

Obiectivul principal, conform raportului, este familiarizarea armatei taiwaneze cu sistemele de arme comandate din SUA, care încă nu au ajuns în Taiwan. Acest lucru facilitează o implementare mai rapidă odată livrat.

Citește și: Biden: „Unele dintre cele mai constructive discuții”. Xi: „SUA să nu se pună în calea Chinei”

„Lecțiile pe care toată lumea le învață din ceea ce se întâmplă în Ucraina sunt legate de importanța ca militarii să fie instruiți cu privire la tehnologia avansată pe care o vor obține înainte de a o obține efectiv și înainte de a avea nevoie de ea pe teren, pentru că ar fi o întârziere teribilă”, a spus președintele comisiei, Carolyn Bartholomew, potrivit thedefensepost.com.

Citește și: Putin a mers cu „valiza apocalipsei” în China să se întâlnească cu Xi. Planul dictatorilor

Pe lângă antrenarea soldaților taiwanezi pe teritoriul SUA, comisia bipartizană a sugerat înființarea unui centru comun SUA-Taiwan pentru a analiza activitățile militare ale Chinei.

Facilitatea ar putea fi folosită și pentru a contracara dezinformarea și operațiunile cibernetice ofensive ale Chinei împotriva națiunii insulare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te