SECRET Profesorii băieților lui Putin, plătiți cu peste 8.500$ pe lună. O viață complet izolată

DE Elena Andrei | Actualizat: 07.09.2024 - 09:15
Profesorii băieților lui Putin, plătiți cu peste 8.500$ pe lună - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Profesorii băieților lui Putin, plătiți cu peste 8.500$ pe lună - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

SECRET. Profesorii băieților lui Putin, plătiți cu peste 8.500$ pe lună. Nimeni nu părăsește incinta. Fiii lui Vladimir Putin și Alina Kabayeva, Ivan Putin și Vladimir Putin Jr., locuiesc izolați în diferite reședințe, înconjurați de instructori și ofițeri FSB.

SHARE

SECRET. Profesorii băieților lui Putin, plătiți cu peste 8.500$ pe lună. Duc  o viață complet izolată, nimeni nu părăsește „incinta”.

Departe de ochii lumii, se desfășoară viața secretă a băieților lui Putin: Ivan, în vârstă de 9 ani, și Vladimir, în vârstă de 5 ani.

Băieții călătoresc pe iahturi și avioane de afaceri, iar nevoile lor zilnice sunt gestionate de companii deținute de prietenii liderului rus.

SECRET Profesorii băieților lui Putin, plătiți cu peste 8.500$ pe lună. O viață complet izolată

Copiii sunt protejați de ofițeri de securitate națională, însoțiți zi și noapte de bone și instructori profesioniști, având contact redus cu alți copii și își văd rar părinții. Nu merg la grădiniță sau la școală, în schimb tutori privați plătiți generos au grijă de ei.

Ivan și Vladimir nu pot fi găsiți în bazele de date ale statului și, încă din copilărie, au avut genul de documente de acoperire pregătite de obicei pentru spioni și oameni sub protecția statului. Doar rudele apropiate le cunosc data nașterii. Ei nu călătoresc cu zboruri regulate, deoarece au propria lor aeronave. 

De regulă, locuiesc în reședințe păzite de Serviciul Federal de Securitate, palatele președintelui rus de parcă ar fi prinți regali, potrivit anchetei Dossier Centere, văzută prima dată de hvg.hu.

Potrivit unui om de afaceri care lucrează în apropierea președintelui, de fiecare dată Putin însuși a decis unde se vor naște copiii lui.

În 2015, se părea că Alina Kabaeva a născut în Elveția cu o doctoriță de origine rusă, care ulterior a murit. Patru ani mai târziu, Putin a socotit că nivelul necesar de secretizare poate fi asigurat doar la Moscova.

În ciuda faptului că nașterea copiilor a devenit cunoscută în presă de fiecare dată, liderul rus nu a vorbit niciodată public de viața sa privată. Membrii familiei practic se închid în conacele lor și le părăsesc doar când se mută în alte reședințe.

La începutul anului 2024, familia căuta un profesor de engleză, care să lucreze cinci zile pe săptămână, în total 60 de ore de muncă. Sarcinile includeau „predarea altor discipline” și însoțirea în excursii, pentru care se plătea un salariu lunar de 8.550 de dolari.

De la pornirea războilui în Ucraina, puțini străini vor să lucreze în Rusia și mulți sunt descurajați de izolarea strictă solicitată de post, în ciuda salariului mare.

Cetăţenii sud-africani sunt preferați de familie de la izbucnirea războiului, fiind socotită o țară prietenoasă față de Rusia, dar au fost semnate şi contracte cu cetăţeni britanici şi neozeelandezi.

Potrivit ziarului, multe bone lucrează de multă vreme pentru familie, fiind din ce în ce mai dificil să se găsească noi candidați.

Etapa principală de selecție pentru toți candidații este un interviu video cu asistentul de familie. Urmează un examen medical amănunțit și o carantină de două săptămâni, care are loc în stațiunea Igora din regiunea Leningrad, eventual direct la reședința lui Putin din Valdai sau Soci.

Atât în ​​Valdaj, cât și în timpul călătoriei, copiii și personalul de serviciu locuiesc aproape unii de ceilalți. Băieții stau în clădirea principală cu părinții lor, în timp ce guvernantele și profesorii locuiesc în clădiri separate, toate fiind la câțiva pași.

Doar Putin are voie să le vorbească băieților cu severitate

Copiii sunt aduși la profesorii și bonele lor între orele 8 și 9 dimineața, iar apoi iau micul dejun împreună. În urmă cu câțiva ani, copiii mai mici erau îngrijiți doar de bone, dar acum și bonele și profesorii sunt implicate în educația lor.

După micul dejun, sunt lecții de 30-45 de minute, apoi timp de joacă. Copiii au doi ponei, iepuri și un câine Saint Bernard.

Jucăriile băieților includ o colecție extinsă de seturi Lego și un iPad care este folosit nu numai pentru jocuri, ci și pentru lecții video. La prânz, copiii mănâncă, apoi merg la culcare, după care urmează studiu și sport.

După ora 20, șoferii duc copiii acasă, nu departe de locul „școlii”, unde aceștia se culcă aproape imediat.

Citește și: Moarte suspectă a doctoriței care a adus pe lume copiii lui Putin cu Alina Kabaeva. Incinerată rapid

Uneori, alți copii apar la reședință. Aceștia sunt adesea copiii prietenilor lui Alinei Kabaeva, care, ca toți ceilalți, trebuie să petreacă două săptămâni în carantină înainte de a li se permite să vină în viztă. De obicei, aceasta se întâmplă în timpul sărbătorilor, la Valdai, dar sursa ziarului a văzut unii copii venind mai des.

Uneori, seara, Putin joacă hochei cu fiul său cel mare, pentru care a fost construit un patinoar separat.

Citește și: Putin, la un pas de infarct, din cauza dezvăluirilor despre Alina Kabaeva. S-au certat la cuțite

Există însă și ședințe de antrenament fără președinte, în care cineva din personalul degardă se alătură echipei. Când are loc un meci la care participă și șeful statului, pe gheață sunt doar tatăl, Ivan și personalul FSB.

Cel mai adesea, cam o dată pe săptămână, bonele primesc mesaje de la Oleszja Fegyina, verișoara Alinei, care se dă drept mama băieților. Mult mai rar, de câteva ori pe an, chiar Vladimir Putin trimite instrucțiuni privind băieții.

Cel mai constant, nu se permite personalului să se răstească la copii, indiferent ce au făcut. Doar Putin este singurul care are dreptul de a le vorbi cu severitate.

În curând, Putin va trebui să ia o decizie în privința școlii pe care copiii o vor urma, chiar dacă, susțin sursele, la educația la domiciliu nu va renunța niciodată.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te