Șantierul naval din Crimeea lansează primele corvete avansate pentru Marina rusă

DE Elena Andrei | 21.09.2021 - 20:19
Șantierul naval din Crimeea lansează primele corvete/foto: tass

Șantierul naval din Kerci, Crimeea, a lansat corveta 22800 Askold construită la comanda Ministerului Apărării din Rusia, a informat marți biroul de presă al Consiliului de Stat din Crimeea.

SHARE

„Ceremonia de lansare a avut loc sub conducerea comandantului-șef al Marinei ruse, amiralul Nikolai Ievmenov, care a inspectat șantierul naval și capacitățile sale de producție", se arată în comunicat.

Askold este cea de a doua corvetă Project 22800 construită la șantierul naval Kerci, potrivit datelor Ministerului Apărării din Rusia.

„Prima navă de război, Tsiklon, a fost pusă pe linia de plutire la sfârșitul verii anul trecut și este în prezent supusă unei serii de probe la Novorossisk, în timp ce a treia corvetă Amur se află în stadiul de construcție pe șantierul naval, cu lucrările la carenă finalizate și asamblarea echipamentelor în curs", a comunicat ministerul.

Biroul de presă al Flotei Rusiei de la Marea Neagră a raportat în august că Tsiklon va intra în serviciu până la sfârșitul anului.

În prezent, Marina rusă operează trei corvete ale proiectului 22800: Mitișchi, Sovetsk și Odintsovo. Toate operează în Flota Rusă a Mării Baltice.

Citește și

Președintele SUA, Joe Biden, laudă Republica Moldova în primul său discurs la ONU

Dragnea, încă un zombie în armata de trolli a lui Putin

 

Se vor construi 18 astfel de nave de război, care vor fi împărțite în mod egal între flotele Pacific, Marea Baltică și Marea Neagră.

Corvetele din Proiectul 22800 sunt o serie de nave de război polivalente rusești de artilerie, dezvoltate de specialiști ai Biroului de proiectare Almaz pentru inginerie maritimă din Sankt Petersburg (care face parte din United Shipbuilding Corporation).

Acestea beneficiază de cele mai avansate tehnologii care permit operarea lor eficientă în cadrul flotei, atât în ​​latitudinile nordice, cât și cele sudice.

Corvetele din clasa Karakurt deplasează aproximativ 800 de tone, dezvoltă o viteză de peste 30 de noduri și sunt dotate cu rachete de croazieră Kalibr-NK și cu arme de artilerie AK-176MA 76,2 mm modernizate.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.