Din ce cauză a murit Tina Turner. Trăia de mai mulți ani cu un rinichi primit de la iubitul său

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.05.2023 - 12:00
S-a aflat cauza morții „Reginei Rock & Roll-ului” Tina Turner - Foto: Profimedia Images

Tina Turner, legenda muzicii în vârstă de 83 de ani, cunoscută drept "Regina Rock & Roll", a murit din "cauze naturale", potrivit unui raport recent.

SHARE

Cu toate acestea, Tina Turner s-a luptat cu numeroase probleme de sănătate de-a lungul vieții sale. Comunicatul de presă care a anunțat decesul ei a mai precizat că aceasta a murit "liniștită la domiciliul ei din Küsnacht, Elveția, în urma unei boli prelungite".

Cauzele morții Tinei Turner, dezvăluite

În 2013, la doar trei săptămâni de la căsătoria cu directorul muzical elvețian Erwin Bach, Tina Turner a suferit un accident vascular cerebral. Incidentul a lăsat-o în imposibilitatea de a merge, iar pentru a-și recăpăta mobilitatea normală a fost nevoie de câteva luni.

Trei ani mai târziu, în 2016, Tina Turner a fost diagnosticată cu cancer intestinal. În aprilie 2017, ea a suferit un transplant de rinichi după ce soțul ei, Erwin Bach, i-a donat un rinichi.

Citește și: Bărbatul care i-a oferit Tinei Turner un rinichi și 7 ani de viață. A fost dragoste la prima vedere

Pe 9 martie, de Ziua Mondială a Rinichiului, cântăreața a dezvăluit pe rețelele de socializare că s-a pus "în mare pericol" pentru că nu a acordat suficientă atenție problemelor sale de sănătate.

"Nu mi-am dat seama că tensiunea mea arterială ridicată ar fi trebuit să fie tratată cu medicamente regulate", a spus ea.

Și a adăugat: "M-am pus în mare pericol refuzând să văd adevărul: aveam nevoie de medicație zilnică pe viață. Pentru prea mult timp, am crezut că organismul meu era invincibil și indestructibil".

Citește și: A murit Tina Turner, "Regina Rock’n Roll”, la 83 de ani. A fost abandonată de părinți când era mică

Tina Turner, una dintre cele mai populare vedete pop din toate timpurile, s-a retras de pe scenă în 2009, dar a avut câteva apariții publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a musicalului despre viața ei.

Tina Turner deține recordul mondial de bilete de concert vândute

Născută Anna Mae Bullock la 26 noiembrie 1939, în Nutbush, Tennessee, ea a adoptat numele de scenă Tina Turner.

Deține recordul mondial Guinness pentru artista solo cu cele mai multe bilete de concert vândute. Și-a început cariera în anii 1960 ca parte a duo-ului Ike & Tina și și-a făcut debutul solo în 1977.

A colaborat cu artiști precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart și Cher. Discografia ei include nouă albume de studio, care s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără "Nutbush City Limits", primul cântec pe care l-a scris, "River Deep - Mountain High", "Private Dancer", "What You Get Is What You See", "Steamy Windows", "The Best", "I Don't Wanna Lose You" și "Golden Eye".

Tina Turner a primit opt premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Piesa ei "River Deep - Mountain High" a fost inclusă în Grammy Hall of Fame în 1999. Viața ei a fost descrisă în filmul biografic "What's Love Got to Do with It" din 1993, în care Angela Bassett a interpretat-o pe artistă.

În 2021, a fost inclusă pentru a doua oară în Rock and Roll Hall of Fame, consolidându-și statutul de figură legendară a industriei muzicale, potrivit DailyMail.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te