Rusia, tot mai agresivă cu România. Medvedev: „Niște obraznici!” Ce l-a enervat?

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.03.2024 - 14:50
Rusia, tot mai agresivă cu România. Medvedev: „Niște obraznici!” Ce l-a enervat? - Foto: Profimedia Images
Rusia, tot mai agresivă cu România. Medvedev: „Niște obraznici!” Ce l-a enervat? - Foto: Profimedia Images

Rusia, tot mai agresivă cu România. Medvedev: „Niște obraznici!” Ce l-a enervat? Uniunea Europeană poate să „fie trimisă la dr...”, ca răspuns la rezoluția privind returnarea aurului românesc.

SHARE

Rusia, tot mai agresivă cu România. Medvedev: „Niște obraznici!” Ce l-a enervat? Uniunea Europeană poate să „fie trimisă la dr...”, ca răspuns la rezoluția privind returnarea aurului românesc, expatriat către Rusia, în anii 1916-1917.

Aşa s-a exprimat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. El a reamintit de asemenea despre rezervele rusești de aur și de valută, înghețate în Europa.

Rusia, tot mai agresivă cu România. Medvedev: „Niște obraznici!” Ce l-a enervat?

Membrii Parlamentului European au votat anterior în favoarea cererii Bucureștiului, de returnare a tezaurului pus la păstrare, în siguranţă, în Rusia Ţaristă. „Ei bine, nici măcar nu știu cum să răspund la o asemenea obrăznicie”, a scris politicianul, pe pagina sa de pe VKontakte, reţea socială asemănătoare Facebook, controlată de Regimul Putin.

Medvedev a amintit că 300 de miliarde de dolari din activele rusești ar fi fost furate de UE, iar acum aceeaşi Uniunea Europeană „cere returnarea micului aur”, către București.

"Micul aur" la care se referă Medvedev este constituit din aproape 100 de tone de lingouri de aur şi multe alte obiecte de patrimoniu de o valoare inestimabilă, pe care România le-a expatriat în grabă, în Rusia Ţaristă, la începutul primului război.

„Nu este nimic de spus în rusă, poți doar să o trimiți (n.r.: pe Uniunea Europeană)”, a spus Medvedev. "În general, du-te dr...”.

Românii, o formă de viaţă

Vicepreședintele Consiliului de Securitate a citat și o remarcă a unuia dintre personajele din filmul lui Alexei Balabanov, „Brother-2”: „Un cuvânt – români!” Potrivit politicianului, „Românii, după cum știți, nu sunt o națiune, ci o formă de viață”.

Citeşte şi: România, vecină din nou cu URSS. Medvedev a prezentat harta lui Putin cu Ucraina dezmembrată

Medvedev i-a numit pe liderii europeni idioți, slabi și neînțelepți și a remarcat că decizia lor, de a susține din nou cererea privind Tezaurul României, a fost un motiv de surprindere.

Politicianul a afirmat că aurul a fost naționalizat în anul 1918, de autoritățile sovietice, „pentru comportamentul prost” al României.

Foto: Profimedia Images

URSS, a spus Medvedev, a refuzat să plătească datoriile Imperiului Rus, iar „România a acceptat” acest lucru. În urma felului cum s-a terminat al doilea război, Moscova, la rândul său, nu a cerut reparații pentru acțiunile Bucureștiului din aşa-zisa "perioadă nazistă a acesteia", cum se exprimă Tass.

Citeşte şi: Mâna dreaptă a lui Putin îl susține indirect pe Trump: Biden „este ruşinea Statelor Unite”

Newsweek România ştie că oficial Moscova a cerut despăgubiri de război de 300 de milioane de dolari, pentru acţiunile Bucureştiului din al doilea război, dar Rusia a sărăcit cât a putut ţara noastră, cel puţin timp de 42 de ani, din 1947, până în 1989, extorcând sume uriaşe de bani.

Numai sivromurile ar fi fost un instrument prin care România a fost sărăcită de 2 miliarde de dolari, care acum înseamnă o sumă mult mai mare de bani, echivalent dolar 2024.

Acum, a conchis vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dimitri Medvedev, „diverși idioți din Parlamentul European” și-au „făcut din nou pofta”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te