Rusia și Ucraina și-au consumat artileria. Zelenski: Războiul s-ar putea termina în cîteva luni

DE Adina Mutăr | 01.12.2022 - 19:33
Rusia și Ucraina și-au consumat artileria/Foto: mil.in.ua

Atât Rusia, cât și Ucraina s-au străduit să satisfacă cererea de muniție de artilerie de pe front, dar acest lucru devine din ce în ce mai greu, potrivit New York Times. Rusia a apelat la Coreea de Nord pentru muniție, iar Ucraina la aliații săi.

SHARE

Trupele ucrainene lansează zilnic mii de proiectile explozive asupra țintelor rusești, folosind tunuri de înaltă tehnologie furnizate de Statele Unite și aliații.

Statele Unite au expediat sute de mii de cartușe de 155 de milimetri pentru ca Ucraina pentru cel mai mare baraj de artilerie de pe continentul european de după cel de-al Doilea Război Mondial și s-au angajat să furnizeze aproape un milion de proiectile în total din inventarul propriu și din industria privată.

Dar armele de artilerie se ard după luni de utilizare excesivă sau sunt deteriorate și distruse în luptă.

O treime din cele 350 de obuziere de fabricație occidentală donate Kievului sunt scoase din funcțiune în orice moment, potrivit oficialilor americani din domeniul apărării și a altor persoane familiarizate cu necesarul de apărare al Ucrainei, citați de The New York Times.

Schimbarea țevii unui obuzier, care poate avea o lungime de 6 metri și o greutate de mii de kilograme, depășește capacitatea soldaților de pe teren și a devenit o prioritate pentru Comandamentul European al Pentagonului, care a înființat o unitate de reparații în Polonia.

Piesele de artilerie de fabricație occidentală le-au oferit soldaților ucraineni un colac de salvare atunci când au început să rămână fără muniție pentru propriile obuziere din epoca sovietică, iar menținerea acestora în acțiune a devenit la fel de importantă pentru aliații Ucrainei ca și asigurarea de muniție suficientă.

Repararea armele în Polonia, care nu a fost raportată anterior, a început în ultimele luni.

Pentagonul a trimis 142 de obuziere M777 în Ucraina, suficient pentru a echipa opt batalioane, arată cel mai recent bilanț al ajutorului militar american acordat Ucrainei.

Citește și

VIDEO Erdogan i-a dat lui Zelenski sisteme de rachete ghidate cu laser montate pe camione rusești

FOTO Regii copii ai criptomonedelor au cheltuit nebunește : schimb de parteneri, avioane private

Trupele ucrainene le-au folosit pentru a ataca trupele inamice cu salve de obuze de 155 de milimetri, pentru a ținti posturi de comandă cu un număr mic de gloanțe ghidate cu precizie și chiar pentru a amplasa câmpuri de mine antitanc.

După ce obuzierele avariate ajung în Polonia, echipele de întreținere schimbă țevile și efectuează alte reparații. Oficialii ucraineni au declarat că ar dori să aducă aceste locuri de întreținere mai aproape de liniile de front, astfel încât tunurile să poată fi readuse mai repede în luptă.

Lucrările la obuziere sunt supervizate de Comandamentul European al SUA din Stuttgart, Germania, dar ar putea în curând să intre sub incidența unui nou comandament care se va concentra pe instruirea și echiparea trupelor ucrainene.

La reuniunea miniștrilor de externe ai NATO de la București, aliații au anunțat transferul de artilerie de 155 mm, obuze și vehicule blindate către Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, speră că războiul cu Rusia se va încheia în următoarele câteva luni, a declarat acesta pentru The New York Times.

„Războiul se va încheia fie când Ucraina va câștiga, fie când Rusia va dori acest lucru. Federația Rusă ar putea dori acest lucru doar atunci când va simți că este slabă, izolată și că nu are parteneri. Sperăm că se va încheia în următoarele câteva luni”, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a adăugat că SUA pot examina unde se duc armele furnizate, dar acest lucru nu ar trebui să încetinească ajutorul militar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te