Rusia amenință SUA dacă va ataca Iranul, după uciderea soldaților americani: Trebuie să luăm măsuri

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.01.2024 - 13:38
Rusia amenință SUA dacă va ataca Iranul, după uciderea soldaților americani: Trebuie să luăm măsuri - Foto: Profimedia images

Rusia amenință SUA dacă va ataca Iranul, după uciderea soldaților americani în atacul de duminică asupra unei baze americane din Iordania.

SHARE

Kremlinul și-a manifestat sprijinul pentru Iran, în contextul în care acesta se confruntă cu perspectiva unor probabile represalii americane pentru uciderea a trei soldați americani în Iordania de către reprezentanți ai Teheranului duminică.

Rusia amenință SUA dacă va ataca Iranul, după uciderea soldaților americani: Trebuie să luăm măsuri

"Nu salutăm nicio acțiune care duce la destabilizarea regiunii și la creșterea tensiunilor, mai ales pe fondul potențialului excesiv de conflict", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, reporterilor.

"Nu vom saluta continuarea unor astfel de acțiuni, indiferent de la cine vin. Nivelul de tensiune este ridicat acum și trebuie să luăm măsuri pentru a detensiona situația. Aceasta este ceea ce va împiedica extinderea conflictului".

Iranul a furnizat Rusiei drone Shahed și alte muniții pentru războiul său cu Ucraina, potrivit The Telegraph.

Citește și: SUA, gata de un „atac devastator” în Orientul Mijlociu: Iranul a „depășit linia roșie”

SUA planifică un atac de proporții asupra Iranului

În urma atacului cu dronă din Iordania, în care membri ai armatei americane au fost uciși și răniți duminică, Statele Unite planifică o ripostă considerabil mai puternică decât cele anterioare din Irak și Siria.

Citește și: VIDEO 3 americani morți și 25 răniți într-un atac cu drone în Iordania. Ce țară e bănuită de atac?

Biden se confruntă cu presiuni din partea partidei dure din Congres pentru a ataca direct Iranul, ca răspuns la moartea a trei militari americani în atacul cu drone de duminică dimineața.

Senatorul Lindsey Graham (R-S.C.), a declarat că atacurile pe care SUA le-au efectuat asupra împuterniciților iranieni în afara Iranului „nu vor descuraja agresiunea iraniană”, făcând apel la „lovirea țintelor semnificative în interiorul Iranului”.

Graham i-a cerut lui președintelui SUA: „Loviți Iranul acum. Loviți-i puterni”.

„Singurul răspuns la aceste atacuri trebuie să fie represaliile militare devastatoare împotriva forțelor teroriste ale Iranului, atât în Iran, cât și în Orientul Mijlociu”, a declarat senatorul Tom Cotton (R-Ark.).

„Țintiți Teheranul” cer senatorii americani 

Senatorul John Cornyn, într-o postare pe X: „Țintiți Teheranul”, precizând ulterior că dorește ca SUA să lovească Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran (IRGC) și filiala sa, Forța Quds.

SUA au desfășurat în ultimul timp lovituri împotriva milițiilor susținute de Iran în Yemen și Irak, ca răspuns la atacurile asupra forțelor americane din cauza sprijinului american pentru Israel.

McConnell, într-un discurs de joi la Senat, l-a acuzat pe Biden că nu a acționat destul de ferm,

„Până când Iranul nu va simți că IRGC și propriile sale interese din regiune sunt amenințate, atacurile asupra forțele americane vor continua”, a subliniat acesta.

„Capul șarpelui este Iranul”, a declarat pentru Axios și reprezentantul Don Bacon (R-Neb.), membru senior al Comitetului pentru Servicii Armate a Camerei și fost general de brigadă al Forțelor Aeriene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te