Robert de Niro a fost cenzurat. “Istoria nu mai este istorie, adevărul nu mai este adevăr!”. Marele actor american a participat la gala Premiilor Gotham.
Aici, s-a pomenit că citeşte o versiune cenzurată a discursului pe care şi-l pregătise. Textul, a afirmat de Niro, a fost editat, fiind înlăturate criticile pe care i le aducea lui Donald Trump.
Robert de Niro a fost cenzurat
Actorul a părut inițial confuz, în timp ce citea de pe un prompter, pe scena de la Premiile Gotham, din New York. Apoi, a spus audienței: „Începutul discursului meu a fost editat, decupat. Nu știam asta.”
El a continuat să-și citească textul original, după ce l-a găsit pe telefonul său, făcând referire, printre altele, la minciunile lui Trump.
Premiile Gotham au dat startul sezonului de decernare a premiilor, pentru filmele din acest an. De Niro aducea un tribut filmului „Killers of the Flower Moon” (Crimele din Osage County: Bani însângerați), în care a apărut.
Citeşte şi: Robert De Niro îi oferă tinerei Meryl Streep un rol de Oscar și bani pentru iubitul bolnav de cancer
Părând că se luptă cu prompterul, a spus: „Dau înapoi, îmi pare rău. A fost o greșeală aici. Voi continua. Doar continuă să derulezi. Putem să dăm înapoi? Îmi pare rău”.
De Niro a participat la ceremonie, alături de co-starurile din „Killers of the Flower Moon”, Leonardo DiCaprio și Lily Gladstone.
At last night’s Gotham Awards in New York, Robert De Niro realised that the opening part of the speech he was to give had been cut by Apple & the Gotham Awards people - so he went to his phone for the original unedited speech and started again. ✊🏻 pic.twitter.com/7aaCocpkEc
— Michael Warburton (@MichaelWarbur17) November 28, 2023
După ce a fost redat un clip din film, actorul a spus mulțimii că o parte a discursului i-a fost tăiată și s-a întors spre telefon, pentru a-l citi. „Istoria nu mai este istorie”, a spus el.
Citeşte şi: Viaţa lui Robert de Niro, cel mai mare actor din istorie. Părăsit de tată, câștigă Oscarul la 37 ani
„Adevărul nu este adevăr. Chiar și faptele sunt înlocuite cu fapte alternative și sunt conduse de teorii ale conspirației și de urâțenie”.
El s-a referit la studenții din Florida, cărora li s-a spus că sclavii și-au dezvoltat abilități „pentru beneficiul lor personal” și a spus că industria divertismentului „nu este imună la această boală purulentă”, conform Digi24.
El l-a citat pe actorul John Wayne, cu remarci din 1971, despre nativii americani, în care spunea: „Nu cred că am greșit luând această țară minunată din mâna lor”.
"Cum îndrăznesc să facă asta?"
„Dar nu am chef să le mulțumesc deloc pentru ceea ce au făcut. Cum îndrăznesc să facă asta, de fapt?”, a spus De Niro, referindu-se din nou la discursul cenzurat.
Apple și organizatorii premiilor nu au comentat mica scenetă de teatru spontan, jucată de marele actor.
Acesta a continuat să-și prezinte co-starurile, pentru premiul Historical Icon & Creator Tribute. Unul dintre aceştia, Lily Gladstone, a câștigat și premiul pentru cel mai bun rol principal - dar nu pentru "Killers of the Flower Moon".
Premiul pentru cel mai bun lungmetraj merge în Coreea de Sud
Ea a câștigat premiul pentru un alt film, „The Unknown Country”(„Țara necunoscută”), în care joacă rolul unei femei care pleacă într-o călătorie, după ce bunica ei moare.
Premiul principal pentru cel mai bun lungmetraj a fost acordat pentru drama „Past Lives” (Vieți din trecut), despre iubitele copilăriei, din Coreea de Sud, care vorbește despre cuplurile de îndrăgostiți din adolescență, despărțite atunci când unul dintre ei emigrează în SUA.
Drama franceză „Anatomy of a Fall” (Anatomia unei prăbușiri) a câștigat două premii, în timp ce serialul Netflix „Beef” a câștigat la două categorii tv.