Republicanii au dovezi că Joe Biden a profitat de pe urma afacerilor fiului, inclusiv din România

DE Adina Mutăr | Actualizat: 12.09.2023 - 19:50
Republicanii au dovezi că Joe Biden a profitat de pe urma afacerilor fiului, inclusiv din România - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Republicanii au dovezi că Joe Biden a profitat de pe urma afacerilor fiului, inclusiv din România. Trei comitete separate conduse de Comitetul Național Republican GOP au investigat acuzațiile potrivit cărora Hunter Biden a valorificat pozițiile oficiale ale tatălui său.

SHARE

Republicanii au dovezi că Joe Biden a profitat de pe urma afacerilor fiului, inclusiv din România, prin omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu.

Republicanii au plănuit să lanseze o anchetă de demitere a lui Biden luna aceasta.

Republicanii au dovezi că Joe Biden a profitat de pe urma afacerilor fiului, inclusiv din România

Trei comitete separate conduse de Comitetul Național Republican GOP au investigat acuzațiile potrivit cărora Hunter Biden a valorificat pozițiile oficiale ale tatălui său în guvern pentru a obține acorduri de afaceri străine. 

Întrebarea deschisă pentru parlamentarii republicani este dacă președintele Biden a beneficiat vreodată personal de ofertele fiului sau a abuzat de puterea funcției sale pentru a le influența în vreun fel.

Conferința GOP a Camerei intenționează să organizeze o întâlnire joi dimineață pentru președinții cheie ai comisiilor, care vor prezenta ultimele lor constatări și stadiul investigațiilor asupra familiei Biden, potrivit foxnews.com.

Președintele Comitetului Judiciar al Camerei, reprezentantul Jim Jordan, R-Ohio, și președintele Comitetului de Supraveghere al Camerei, reprezentantul James Comer, R-Ky., sunt așteptați să conducă întâlnirea de joi.

În mai, Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților a dezvăluit că peste un milion de dolari s-au scurs de la un „om de afaceri român corupt” către familia Biden.

Comisia a acuzat că familia Biden a încasat un milion de dolari de la oligarhul român Gabriel Popoviciu.

„În timp ce vicepreședintele Biden ținea prelegeri României despre politica anticorupție, în realitate el a fost un panou publicitar pentru fiul și familia lui pentru a colecta bani”, a declarat președintele Comisiei, James Comer (R-Ky), care va conduce ședința de joi.

Republicanii spun că familia Biden a încasat un milion de dolari de la Puiu Popoviciu

Comer a promis atunci că panelul va dovedi implicarea președintelui Biden în veniturile și întreprinderile românești și în țări precum China, Rusia și Ucraina, cu mai multe citații pentru înregistrări bancare și alte documente.

Citește și: Comisie Congres: Familia Biden a luat un milion $ de la Puiu Popoviciu, condamnat la închisoare

Comisia Camerei a citat înregistrările bancare pentru a descrie modul în care se presupune că trei milioane de dolari au fost transferați de la Bladon Enterprises a lui Popoviciu către Robinson Walker LLC – controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker – între noiembrie 2015 și mai 2017.

Din cele trei milioane de dolari, nota spune că aproximativ o treime – 1.038.627,08 dolari – a fost transferată în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, Hallie Biden - văduva băiatului cel mare al lui Joe Biden, Beau - și ale unui alt membru al familiei Biden, nenumit.

Citește și: Denunțătorii în cazul Hunter Biden cer procuror special. S-au mușamalizat banii primiți din România

218 parlamentari vor trebui să susțină o anchetă de punere sub acuzare împotriva lui Biden și nu este deloc sigur că republicanii din Cameră au voturile necesare.

Însă cei din linia dura a demiterii, ca deputatul Matt Gaetz, R-Fla., au amenințat că vor încerca să-l îndepărteze pe McCarthy în cazul în care Camera nu va trece printr-un vot de demitere a lui Biden.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te