Denunțătorii în cazul Hunter Biden cer procuror special. S-au mușamalizat banii primiți din România

DE Adina Mutăr | Actualizat: 21.05.2023 - 16:45
Joe Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden și Hunter Biden-Foto: Profimedia Images

Avocații denunțătorului în cazul Hunter Biden au informat Congresul că o întreagă echipă de investigatori a fost scoasă din anchetă. Astfel, suspiciunea unei mușamalizări este justificată și ancheta necesită un procuror special.

SHARE

La cinci ani după ce autoritățile federale au început să investigheze afacerile lui Hunter Biden, nu a fost depusă nicio acuzație, în ciuda a ceea ce părea a fi dovezi abundente ale unor infracțiuni. 

Cel puțin doi denunțători spun că au dovezi ale unei mușamalizări. 

Denunțătorii în cazul Hunter Biden cer procuror special. S-au mușamalizat banii primiți din România

În octombrie anul trecut, instituțiile de știri au raportat că agenții federali credeau că au suficiente dovezi pentru a-l acuza pe Hunter Biden de infracțiuni fiscale. 

Și anchetatorii Congresului au arătat în mod concludent că cel puțin șapte membri ai familiei Biden au fost plătiți din surse străine dubioase, de obicei canalizate prin una sau mai multe dintre cele aproximativ 20 de corporații intermediare „cochilie”, potrivit Washington Examiner.

Unul dintre denunțători a susținut că Joe Biden, când era vicepreședinte, a schimbat preferințele de politică pentru „numerar românesc”.

Un altul a arătat că un agent de top FBI a închis în mod necorespunzător o linie cheie de anchetă asupra lui Hunter Biden, iar încă unul a reclamat că procurorul general Merrick Garland, deja sub atacul senatorului Katie Britt (R-AL) pentru că a dat mărturii înșelătoare pe un alt caz, a jurat în mod fals Congresului cu privire la ancheta lui Hunter Biden.

Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanților a dezvăluit că peste 1 milion de dolari s-au scurs de la un „om de afaceri român corupt” către familia Biden.

Comisia a acuzat că familia Biden a încasat un milion de dolari de la oligarhul român Gabriel Popoviciu.

Într-o notă de 36 de pagini, Comisia Camerei a citat înregistrările bancare  pentru a descrie modul în care se presupune că trei milioane de dolari au fost transferați de la Bladon Enterprises a lui Popoviciu către Robinson Walker LLC – controlată de partenerul de afaceri al lui Hunter, Rob Walker – între noiembrie 2015 și mai 2017.

Din cele trei milioane de dolari, nota spune că aproximativ o treime – 1.038.627,08 dolari – a fost transferată în conturi bancare aparținând lui Hunter Biden, Hallie Biden - văduva băiatului cel mare al lui Joe Biden, Beau - și ale unui alt membru al familiei Biden, nenumit.

O întreagă echipă de anchetă scoasă din caz

Comisarul Internal Revenue Service (IRS), Daniel Werfel, a promis în mod explicit Congresului că nimeni nu va suferi represalii pentru că a acționat ca denunțător, dar săptămâna aceasta, același denunțător a informat Congresul că întreaga sa echipă a fost scoasă din cazul Hunter Biden. 

Avocații denunțătorului în cazul Hunter Biden au scris Congresului că „această mișcare este în mod clar o răzbunare și poate constitui, de asemenea, o obstrucție a unei anchete a Congresului”.

Scrisoarea spunea că această concediere „uimitor de neobișnuită” a întregii echipe a fost decisă în urma unei solicitări a Departamentului de Justiție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te