Firma aflată în dificultate, care a depus săptămâna trecută o cerere de faliment în SUA, afirmă că datorează aproximativ 1,45 miliarde de dolari celor mai mari 10 creditori, dar nu a menționat niciunul.
Prăbușirea celui de-al doilea cel mai mare exchange de criptomonede din lume a zdruncinat încrederea în piața criptomonedelor, care era deja în dificultate.
De asemenea, l-a determinat pe șeful bursei, Sam Bankman-Fried, să demisioneze.
Declarațiile anterioare de faliment ale FTX au arătat că peste un milion de persoane și întreprinderi ar putea avea datorii în urma prăbușirii sale.
Citește și: VIDEO Serbia, pregătiri de război în Kosovo. Își face flotă de drone militare. SUA gata să intervină
Sâmbătă, FTX a declarat că a lansat o analiză a activelor sale globale și că se pregătește pentru vânzarea sau reorganizarea unor afaceri.
O audiere în fața unui judecător de faliment din SUA a fost stabilită pentru marți.
Căderea "regelui cripto" Sam Bankman-Fried
Nu este clar cât de mult vor primi înapoi la sfârșitul procedurii de faliment persoanele care au fonduri la bursă, deși mulți experți au avertizat că ar putea fi o mică parte din ceea ce au investit în firmă.
Citește și: România va fi decuplată de Bulgaria și are șanse mari să intre în Schengen. Stadiul negocierilor
Săptămâna trecută, noul director executiv al FTX, John Ray, a criticat modul în care a fost administrată bursa criptografică falimentară, afirmând că nu a mai văzut "un eșec atât de complet al controalelor corporative".
Dl Ray, care l-a înlocuit pe dl Bankman-Fried, a criticat "absența completă a unor informații financiare de încredere".
Dl Bankman-Fried a declarat pentru site-ul de știri Vox că regretă faptul că a cerut falimentul, spunând că decizia a scos în mare parte chestiunile financiare de sub controlul său. De asemenea, el și-a exprimat disprețul față de autoritățile de reglementare financiară, potrivit BBC.