RCW: Expoziții inedite de pictură, arte vizuale și fotografie în 20 – 30 mai 2022, la Iași

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.04.2022 - 11:26

Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, va găzdui, în premieră la ediția din acest an, programată în perioada 20 – 30 mai 2022, la Iași, două expoziții dedicate picturii, artelor vizuale și fotografiei.

SHARE

Curatoriată de artistul vizual Anca Bodea și de pictorița Ioana Olăhuț, expoziția The Aftermath of a Losing Battle, găzduită de Palatul Braunstein, monument istoric ridicat la începutul secoului XX, va aduce la RCW lucrările a opt artiste contemporane, absolvente ale Universității de Artă și Design Cluj-Napoca.

One Single Shot, expoziția de fotografie a ediției din acest an a RCW, este curatoriată de Marian Pălie, artist care conectează mai multe arii de interes, precum fotografia, colajul nonfigurativ, instalațiile video, designul bibliofil.  

Expoziția, găzduită de Galeria Theodor Pallady, din Iași,  îi va provoca pe cei prezenți la eveniment să reflecteze asupra unor întrebări, precum: Mai putem vorbi despre o serie de criterii estetice care pot despărți valoric produsele fotografice? În fond, ce (mai) înseamnă o fotografie?  

„One Single Shot nu își propune decât tangențial să răspundă la aceste întrebări. Este mai degrabă o invitație, o călătorie, o provocare atât pentru fotografii invitați, cât și pentru public. În acest context cultural al dictaturii imaginilor, mai putem surprinde – doar printr-o singură imagine – un subiect care să «reprezinte o invitație inepuizabilă la deducție, speculație și fantezie?»”, arată curatorul expoziției.

Printre invitații de marcă se numără:

Anca Bodea, ale cărei picturi au fost expuse la numeroase expoziții și târguri de artă contemporană, precum: Toronto Art Fair, Berlin Liste, Vienna Contemporary. Anca este co-fondatoare a platformei de artă Hassium.ro.

Anca Brânzaș, care își dezvoltă munca între sudul Franței și Elveția, este pictoriță, având un doctorat în Arte Vizuale. A participat, cu lucrările ei, la numeroase expoziții din România și din străinătate.  

Tiziana Cellino, artistă vizual și pictoriță, ale cărei lucrări au făcut parte din mai multe expoziții, atât pe scena artistică locală, cât și cea națională.  

Ana-Maria Micu, artist vizual care se exprimă prin pictură, însă care trece, uneori, și în alte mediumuri, precum desenul și animația. Ultima ei expoziție este Objects Must Be Comfortable, găzduită de galeria Mind Set Art Center, din Taipei.

Oana Năstăsache, pictoriță, a expus în numeroase expoziții de grup naționale și internaționale, fiind premiată, în anul 2017, în cadrul bienalei Jeune Creation Europeenne.  

Ioana Olăhuț, artistă cu o afecțiune profundă pentru tot ceea ce este lucrat manual, își împarte creațiile între pictură, scenografie și instalație. Este co-autoare a platformei digitale de artă contemporană hassium.ro.  

Vanessa Sîngenzia, ceramistă și fondatoare a proiectului UAU, rezultatul abordării ceramicii într-un mod intuitiv, prin care dorește să exploreze diferite materiale ceramice, analizând conceptul existenței prin lentila funcționalității.

Iulia Toacaci, artistă licențiată în pictură și stabilită în Northampton, SUA, își îndreaptă lucrările pe chestionări ale modului în care datele și reprezentările lor sunt întrețesute.

Amănunte despre RCW, pe www.romaniancreativeweeek.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te