VIDEO Războiul se mută în Rusia. 5 morți și 18 răniți într-un bombardament asupra Belgorodului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.02.2024 - 21:01
Războiul se mută în Rusia. 5 morți și 18 răniți într-un bombardament asupra Belgorodului - Foto: Profimedia images

Războiul se mută în Rusia. 5 morți și 18 răniți într-un bombardament asupra Belgorodului. Cel puțin 5 morți și aproape 20 de răniți într-un atac ucrainean care a vizat orașul rus Belgorod, situat la granița cu Ucraina, anunță guvernatorul regiunii.

SHARE

Guvernatorul Viaceslav Gladkov a informat că cinci persoane, printre care și un copil, au murit în Belgorod, iar alte 18 au fost rănite, inclusiv cinci copii. Locuințele, mașinile și un mic centru comercial au fost distruse în atac.

Războiul se mută în Rusia. 5 morți și 18 răniți într-un bombardament asupra Belgorodului

"Conform datelor provizorii, cinci persoane au fost ucise la Belgorod, între care un copil, şi 18 persoane au fost rănite, cinci fiind copii", a scris Viaceslav Gladkov pe contul său de Telegram.

Potrivit acestuia, la Belgorod mai multe apartamente, locuinţe şi maşini au fost avariate de tiruri, precum şi un mic centru comercial şi incinta unei "întreprinderi industriale".

Anterior, agenţia de stat RIA Novosti a relatat că bombardamentul a lovit un centru comercial, publicând o înregistrare video în care putea fi văzut un magazin cu geamurile sparte, la intrarea căruia se aflau dărâmături. Mai multe trupuri erau vizibile.

Două case din districtul Belgorod, care înconjoară oraşul, au fost, de asemenea, lovite în bombardament, potrivit guvernatorului.

Citește și: VIDEO Explozie uriașă urmată de incendiu la un depozit de petrol din Rusia, după un atac cu drone

Oraşul Belgorod, situat la circa 40 de km de frontiera ucraineană, este capitala regiunii ruse cu acelaşi nume, vizată cu regularitate de tiruri ucrainene în replică la bombardamentele masive ale Rusiei.

În noaptea de miercuri spre joi, Ucraina a fost vizată de 26 de rachete care au provocat moartea cel puţin a unei femei, în timp ce marţi bombardamente ruse în estul Ucrainei s-au soldat cu opt morţi.

Ministerul rus al Apărării s-a limitat pentru moment la a afirma că joi la prânz rachete lansate de armata ucraineană în regiunea Belgorod au fost neutralizate.

Citește și: VIDEO Cum era Flota Mării Negre în propagandă. Acum are cinci nave. Putin a pierdut „lacul rusesc”

La sfârşitul lui decembrie, capitala regională a fost ţinta unei lovituri ucrainene care s-a soldat cu 25 de morţi, cel mai grav bilanţ în rândul civililor de pe teritoriul Rusiei de la declanşarea războiului.

Bombardamentele în această regiune s-au înmulţit apoi, în replică la cele ale forţelor Moscovei în Ucraina, punând în dificultate discursul Kremlinului potrivit căruia viaţa cotidiană a ruşilor nu este perturbată de conflict.

La jumătatea lui ianuarie, autorităţile din regiunea Belgorod au anunţat că întăresc măsurile de securitate pentru şcoli şi centrele comerciale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te