Rusia plănuiește o ofensivă de 175.000 de soldați împotriva Ucrainei, arată documente americane

DE Adina Mutăr | Actualizat: 05.12.2021 - 20:42
Rusia plănuiește o ofensivă de 175.000 de soldați împotriva Ucrainei/foto: aa.com.tr

Rusia intenționează să efectueze o ofensivă militară împotriva Ucrainei la începutul anului viitor, potrivit unui raport american citat de Washington Post și contestat de Kremlin. Rușii au nevoie de aproximativ o lună, timp necesar să desfășoare trupele necesare la graniță.

SHARE

Washington Post a raportat, citând oficiali americani și un document de informații, că planurile Rusiei includ o ofensivă pe mai multe fronturi, cu 175.000 de militari.

„Planurile implică o desfășurare extinsă a 100 de grupuri tactice de batalion cu 175.000 de soldați, împreună cu vehicule blindate, artilerie și tancuri”, a declarat pentru Post un oficial al Administrației Biden.

Documentul de informații obținut arată că Rusia adună forțe în patru locații. Moscova a desfășurat 50 de grupuri tactice pe câmpul de luptă, precum și tancuri și artilerie, potrivit documentului neclasificat, care include fotografii din satelit.

Citește și

Rusia continuă să nege că vrea să atace Ucraina și acuză SUA de provocare

Summit online Putin-Biden, în următoarele zile, despre „neextinderea NATO” spre est

 

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că aproape 94.000 de militari ruși au fost dislocați deja la granița cu Ucraina și a avertizat că Moscova ar putea declanșa o invazie pe scară largă în ianuarie.

Vineri, președintele american, Joe Biden, a declarat că lucrează la un set de inițiative pentru a „face foarte, foarte dificil” Rusiei să efectueze o posibilă invazie în Ucraina.

Vorbind de la Casa Albă, Biden a spus că este în contact permanent cu aliații SUA din Europa prin intermediul secretarului de stat, Antony Blinken, și al consilierului pentru securitate, Jake Sullivan.

„Și ceea ce fac este să pun laolaltă ceea ce cred că va fi cel mai cuprinzător și mai semnificativ set de inițiative pentru a face foarte, foarte dificil pentru domnul Putin să meargă înainte și să facă ceea ce oamenii sunt îngrijorați că ar putea face și ceea ce joacă chiar acum”, a spus el.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.