Putin se retrage în 2023. Nu vrea să riște o lovitură de stat, să sfârșească precum Gaddafi

DE Adina Mutăr | Actualizat: 17.01.2023 - 10:53
Putin se retrage în 2023/Foto: Profimedia Images

O sursă apropiată lui Putin a afirmat că "președintele își va desemna moștenitorul încă din acest an, în loc să riște căderea sa". Acest lucru vine după ce popularitatea președintelui rus ar fi în cădere liberă din cauza eșecurilor militare repetate în războiul din Ucraina.

SHARE

Potrivit fostului său aliat, Putin va transfera puterea succesorului său, care nu este niciunul dintre cei care se luptă pentru putere, și se va retrage la palatul său de lângă Marea Neagră.

Putin nu vrea să riște o lovitură de stat împotriva sa, similar cu ceea ce s-a întâmplat cu Gaddafi.

Mai mult, sursa apropiată de președintele rus a afirmat că Putin va căuta să negocieze încheierea războiului din Ucraina înainte de a anunța că nu va participa la alegerile planificate pentru 2024, potrivit Daily Mail.

Citește și

Șeful Statului Major al Armatei Greciei, suspectat că a cumpărat o vilă de lux cu „bani negri”

Fost ministru adjunct al Apărării din Iran, executat pentru spionaj în favoarea Marii Britanii

Președintele „va nominaliza probabil unul dintre loiali săi: primarul Moscovei, Serghei Șobanin, premierul Mihail Mișuștin sau adjunctul șefului Biroului Executiv prezidențial, Dimitri Kuzak".

Putin este îngrijorat de ascensiunea „bucătarului” său, Evgheni Prigojin

Președintele rus este îngrijorat de ascensiunea lui Evgheni Prigojin, căruia i se spune și „bucătarul lui Putin”, pentru că se ocupă cu aprovizionarea Kremlinului.

Acesta este fondatorul grupului de mercenari Wagner, până nu de mult numit „armata privată a lui Putin”, dar care acum servește ambițiile lui Prigojin de a submina credibilitatea armatei și pentru a pune mâna pe putere și pe resurse. 

Sursa a declarat că "întregul aparat al lui Putin se uită cu îngrijorare la Prigojin și se teme că acesta va veni după ei".

Prigojin crede că ar putea da o lovitură de stat cu armata sa privată, dacă ar avea de partea lui și câteva personaje imortante din armată și servicii secrete.

Ceea ce este clar pentru elita de la Kremlin este faptul că Putin nu mai poate merge „înainte”, chiar dacă propagandiștii săi se străduiesc să arate că războiul din Ucraina se desfășoară conform „planului”.

„Putin chiar ar putea să nu fie reales dacă va candida din nou. El ar încerca să falsifice rezultatul, dar acesta este un risc prea mare pentru sistem. Ar putea numi o persoană de încredere ca președinte, dacă ar putea câștiga alegerile. Cu toate acestea, va trebui să negocieze cu Ucraina și Occidentul."

La începutul acestei luni, experții militari britanici au estimat că Putin s-ar putea confrunta cu o revoluție în următoarele două luni, dacă nu reușește să schimbe în bine situația din Ucraina.

"Rușii încearcă să epuizeze voința ucrainenilor de a rezista prin bombardarea orașelor ucrainene și prin uciderea în număr mare a soldaților ucraineni", a remarcat un expert britanic.

„Acum depinde cu adevărat de ucraineni să continue să îi atace pe ruși și să ucidă cât mai mulți ruși pentru a le epuiza și ei forțele, un război de uzură care s-ar putea dezvolta într-o parte sau în alta.” 

Președintele rus ar trebui să recruteze în masă ca să îndrăznească o ofensivă majoră în Ucraina, iar Occidentul a avut grijă să trimită armament greu.

Până acum, Putin  s-a concentrat foarte mult pe recrutarea din zone periferice, cum ar fi Siberia, dar va trebui să treacă și la orașele mari. În acest caz, riscă o revoluție.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te