Putin se declară "pregătit pentru discuții" de pace cu Ucraina, dar acuză Kievul de „neglijență”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.11.2023 - 13:03
Putin se declară "pregătit pentru discuții" de pace cu Ucraina, dar acuză Kievul de „neglijență” - Foto: Profimedia images

Putin se declară pregătit pentru discuții de pace cu Ucraina, într-o încercare necredibilă de a justifica invazia rusă din 24 februarie, dar acuză Kievul că neglijează deliberat aceste discuții.

SHARE

În timpul reuniunii virtuale a G20 de ieri, 22 noiembrie, președintele Vladimir Putin s-a declarat pregătit pentru discuții de pace cu Ucraina, dar a insistat că țara pe care o bombardează neîncetat de aproape 2 ani de zile nu răspunde la eforturile Kremlinului de a încheia acest război în termenii rusești.

Putin se declară "pregătit pentru discuții" de pace cu Ucraina, dar acuză Kievul de „neglijență”

Putin a declarat că Rusia a fost întotdeauna "pregătită pentru discuții" pentru a pune capăt "tragediei" războiului din Ucraina.

"Unii colegi au spus deja în discursurile lor că sunt șocați de agresiunea continuă a Rusiei în Ucraina. Da, bineînțeles, acțiunile militare sunt întotdeauna tragedia anumitor oameni, anumitor familii și a țării în ansamblu. Desigur, trebuie să ne gândim cum să oprim această tragedie. Apropo, Rusia nu a refuzat niciodată discuțiile de pace cu Ucraina. Nu Rusia, ci Ucraina este cea care a anunțat public că se retrage din procesul de negociere", a declarat Putin.

Imediat după această declarație care nu are niciun fel de substanță, președintele rus a mutat accentul pe subiectul conflictului din Orientul Mijlociu.

Citește și: Vladimir Putin rămâne „stăpânul” Kremlinului cel puțin până în 2030. „Decizia a fost luată”

"Înțeleg că acest război, moartea de oameni, șochează", a spus el. "Și exterminarea populației civile din Palestina, din Fâșia Gaza, nu șochează astăzi?

De asemenea, el a repetat „refrenul” fals al Rusiei potrivit căruia Kievul și-a atacat propriul popor într-un "război civil" în Donbas în 2014, referindu-se la Revoluția Demnității ca la o "lovitură de stat".

A fost un alt exemplu al unei tactici la care Putin și portavocile pro-ruse au recurs în ultimii ani: acuzarea Occidentului de fărădelegi, adesea denaturând realitatea, ca o modalitate de a abate atenția de la agresiunea Moscovei.

Citește și: Cum și când s-ar putea încheia războiul dintre Rusia și Ucraina. Următorul conflict, inevitabil

Între timp, Putin nu a oferit niciodată nicio concesie în ceea ce privește teritoriul ucrainean luat ilegal și cu forța din 2014.

Discursul marchează prima apariție a lui Putin la summitul G20 de la începutul invaziei la scară largă a Ucrainei.

Atât președintele american Joe Biden, cât și președintele chinez Xi Jinping au ales să nu ia parte la summitul video al G20. Reprezentanța Chinei la reuniune a fost condusă de premierul Li Qiang, potrivit Kievpost.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te