Putin în crize de nervi. Rusia pierde și ultima navă cu rachete Kalibr din Marea Neagră

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.06.2024 - 09:01
Putin în crize de nervi. Rusia pierde și ultima navă cu rachete Kalibr din Marea Neagră - Foto: Profimedia imges

Putin în crize de nervi. Rusia pierde și ultima navă cu rachete Kalibr din Marea Neagră. Ucraina a eliminat încă o navă de rachete în Sevastopol, forțând Moscova să mute flota în Rusia continentală.

SHARE

Putin solicită o protecție sporită a flotei împotriva rachetelor cu rază lungă de acțiune, după ce Ucraina a eliminat încă o navă de rachete în Sevastopol, forțând Moscova să mute flota în Rusia continentală.

Putin în crize de nervi. Rusia pierde și ultima navă cu rachete Kalibr din Marea Neagră

Marina Rusiei trebuie să fie protejată cât mai curând posibil împotriva atacurilor cu rachete cu rază lungă de acțiune, a declarat miercuri, 26 iunie, președintele rus Vladimir Putin la o reuniune în care s-a discutat despre construcția de nave.

"Este necesar să ne protejăm flota de posibile atacuri deja la periferia îndepărtată a bazelor navale și a zonelor de operare ale navelor noastre", a spus el.

Luna trecută, forțele armate ucrainene au distrus o navă cu rachete mici a Flotei ruse din Marea Neagră, Cyclone, în timpul unui atac asupra portului ocupat Sevastopol.

Citește și: Putin reface Flota Mării Negre cu 40 nave noi. Face un portavion cu avioane invizibile contra SUA

Potrivit purtătorului de cuvânt al Marinei ucrainene, Dmitro Pletenchuk, nava din clasa Karakut 22800 a fost ultimul purtător de rachete rusesc echipat cu Kalibr din Peninsula Crimeea, deoarece restul fuseseră deja transferate la Novorossiysk din cauza atacurilor ucrainene.

Putin a menționat că, pentru a crește stabilitatea de luptă a flotei din Marea Neagră, "trebuie acordată o atenție deosebită introducerii rapide a sistemelor de detectare a amenințărilor de la distanță, inclusiv a celor de la vehiculele fără pilot".

El a mai spus că flota este în curs de reaprovizionare cu nave noi, echipate cu arme moderne, și că constructorii naționali de nave vor preda Ministerului Apărării peste 40 de nave în acest an.

Citește și: VIDEO Corveta rusească Cyclone de 34.000.000$, scufundată pe fundul Mării Negre de racheta ATACMS

Potrivit site-ului de informații cu sursă deschisă (OSINT) Molfar, Ucraina a scufundat sau avariat aproape 60 de nave ale Marinei ruse.

În martie, Kirilo Budanov,șeful Direcției de informații militare a Ucrainei (HUR), a declarat că atacurile asupra navelor rusești și a altor ținte din Marea Neagră erau în pregătirea unei "operațiuni serioase în Crimeea".

Drona maritimă MAGURA-V5, ucigașul navelor de război rusești

Dronele maritime MAGURA-V5 dezvoltate de HUR au contribuit la scufundarea mai multor nave rusești. Acest lucru i-a forțat pe ruși să mute cea mai mare parte a flotei ruse din portul principal din Marea Neagră din Crimeea ocupată înapoi în porturile de pe continentul rus, a declarat Budanov pentru The Philadelphia Inquirer.

"Ei sunt deja prinși lângă portul Novorossiysk", a declarat Budanov. "Trebuie doar să ne asigurăm că toate rămășițele flotei sunt împinse înapoi pe teritoriul Federației Ruse. Nu mai există nave de luptă în Marea Neagră de mult timp"

Anterior, el a împărtășit hobby-ul său neobișnuit, care este, de asemenea, legat de Flota rusă din Marea Neagră.

"Dacă vorbim despre drone navale, eu am modele de nave. De fiecare dată când apare unul nou, îmi iau unul nou model de navă - sper să am un raft complet într-o zi. Acest lucru va însemna că Flota Mării Negre s-a terminat", a adăugat Budanov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te