Putin i-a ademenit pe ruși cu 6 euro și un cârnat gratuit pentru a participa la mitingul pro-război

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.02.2023 - 12:31
Putin i-a ademenit pe ruși cu 6 euro și un cârnat gratuit pentru a participa la mitingul pro-război - FOTO: Twitter/maxseddon

Vladimir Putin a mituit mii de oameni să asiste la un discurs pro-război cu promisiunea unui cârnat gratuit și cu 6 euro, echivalentul a 30 de lei. După un discurs de numai 5 minute, dictatorul de la Kremlin a plecat în grabă și odată cu el au plecat rapid și „susținătorii”

SHARE

Dictatorul a urcat pe o scenă amenajată pe stadionul Luzhniki din Moscova, pe jumătate gol, pentru a celebra Ziua Apărătorului Patriei, o sărbătoare observată la 23 februarie în Rusia, care comemorează înființarea Armatei Roșii, fiind totodată o celebrare generală a forțelor armate.

Anul trecut, Rusia a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei sub pretextul "menținerii păcii" a doua zi după această sărbătoare națională, care este observată și în Turkmenistan, Belarus, Kârgâzstan, Kazahstan și Tadjikistan.

Putin le-a spus participanților în cadrul unui discurs de cinci minute: "Suntem mândri de cei care luptă în Ucraina pentru a-și apăra patria".

Citește și: Trupe ucrainene înaintează spre granița cu Transnistria. Se pregătește Kievul să apere Moldova?

Dictatorul de la Kremlin le vorbește „susținătorilor” tineri de „pământurile istorice”

"Tocmai am aflat de la cel mai înalt comandament militar că în acest moment există o luptă în desfășurare pe pământurile noastre istorice, pentru poporul nostru. Este condusă de luptători la fel de curajoși ca cei care se află aici, alături de noi, în acest moment", a spus el, flancat de soldați ruși.

"Astăzi, apărând interesele noastre, poporul nostru, cultura noastră, limba și teritoriul nostru, întreaga noastră națiune este apărătoarea Patriei noastre", a spus Putin. "Mă înclin în fața voastră toți".

Citește și: Cum a „măcelărit” România Delta Dunării înainte să apară pericolul Bîstroe. 1.753 km de canale noi

Scandări pro-război pe stadionul care găzduit finala Cupei Mondiale de fotbal din 2018

În vârstă de 70 de ani a condus apoi, cu stângăcie, mulțimea în scandări de "Rusia!" în locul care a găzduit finala Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

The Sun a relatat că mii de oameni au ieșit din stadion la câteva momente după scurtul discurs al șefului de la Kremlin.

Rapoartele sugerează că participanții au primit echivalentul a 6 euro pentru a participa, precum și steaguri rusești și promisiunea unei mese calde, potrivit DailyStar.

Umilință publică în Rusia

Imaginile și fotografiile de la eveniment arată standuri dezordonate amenajate pentru a servi mâncare în recipiente de plastic.

Rapoartele sugerează că unii oameni au fost forțați să participe, iar un departament guvernamental a forțat 70% dintre angajații săi să meargă, conform The Moscow Times.

"Ca să fiu sincer, cred că este absurd", a explicat un angajat. "Trebuie să mergem și nu avem ce face cu asta.

"Autoritățile o folosesc ca pe un instrument de propagandă pentru a se lăuda în ochii patrioților Z și a celor care se uită la televizor. Nu m-aș duce de bună voie la eveniment".

Studenții de la universitate au fost, de asemenea, îndemnați să meargă, cu oferta tentantă de a fi "eliberați de la cursuri pentru întreaga zi".

"Mâncare și cadouri gratuite" și chiar credite universitare au fost, de asemenea, oferite în schimbul participării, a relatat The Sun.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te