Putin formează batalionul "carne de tun" din Coreea de Nord. Soldat rus: "Sunt vai de capul lor"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.10.2024 - 15:17
Putin formează batalionul "carne de tun" din Coreea de Nord. Soldat rus: "Sunt vai de capul lor" - Foto: Profimedia images
Putin formează batalionul "carne de tun" din Coreea de Nord. Soldat rus: "Sunt vai de capul lor" - Foto: Profimedia images

Putin formează batalionul "carne de tun" din Coreea de Nord. Rusia, confruntată cu un deficit extrem soldați din cauza numărului uriaș de morți în războiul din Ucraina, formează un batalion de soldați nord-coreeni pentru a susține eforturile de război.

SHARE

Rusia, aflată într-o criză colosală de personal militar din cauza pierderilor enorme suferite în războiul din Ucraina, apelează la ajutorul unui aliat neașteptat: Coreea de Nord. 

Putin formează batalionul "carne de tun" din Coreea de Nord. Soldat rus: "Sunt vai de capul lor"

Conform surselor din cadrul serviciilor de informații militare ucrainene (HUR), Coreea de Nord nu oferă doar arme și echipamente militare, ci și personal, cu scopul de a întări forțele ruse pe linia frontului, însă aceștia devin foarte ușor victime din cauza unei pregătiri foarte slabe și a echipamentelor total depășite de timp.

„Putin face tot posibilul pentru a evita o nouă mobilizare la scară largă în Rusia”, a declarat o sursă pentru Kyiv Post. În acest context, soldații nord-coreeni sunt instruiți și integrați în „Batalionul special Buryat”, care face parte din brigada 11-a separată de asalt aeropurtat a armatei ruse.

Batalionul "carne de tun" nord-coreean 

Acest batalion ar urma să fie compus din aproximativ 3.000 de soldați nord-coreeni, care ar fi echipați cu arme de calibru mic și muniție furnizate de Rusia.

Unitatea ar putea fi desfășurată în zonele apropiate de Sudzha și Kursk, aproape de granița cu Ucraina, deși locația exactă nu a fost încă confirmată.

Citește și: "Ironia morții" în Rusia. Dinții de dragon instalați în Kursk au ucis 40 de soldați ruși într-o zi

Washington Post a raportat anterior că mii de infanteriști nord-coreeni au fost instruiți în Rusia și ar putea fi trimiși pe front în Ucraina până la sfârșitul anului 2024.

Cu toate acestea, există scepticism în ceea ce privește eficiența acestor soldați. Un ofițer ucrainean cu indicativul „Alex” a declarat că armata nord-coreeană este considerată „învechită și slab echipată”, iar rolul lor ar putea fi de a desfășura operațiuni cu risc ridicat pentru a reduce presiunea asupra forțelor ruse.

Nici rușii nu sunt prea încântați de "noul batalion" din Coreea de Nord întrucât nivelul lor de pregătire militară, cunoștințe de limba rusă (pentru a înțelege indicațiile superiorilor n.red) sunt precare. "Nu ne ajuta la nimic asta (venirea soldaților nord-coreeni n.red). Nu sunt pregătiți de nimic...e vai și amar de capul lor", spune un soldat rus retras după ce a fost rănit grav pe front în Ucraina.

Citește și: Avertismentul spionajului german: „Rusia se pregătește să atace NATO. Putin vrea refacerea URSS”

Pierderile totale de luptă ale forțelor ruse în Ucraina din 24 februarie 2022 până la 15 octombrie 2024 se ridică la aproximativ 671.400 de soldați ruși, dintre care 1.210 în ultima zi, conform agenției de presă Ukrinform.net.

Parteneriatul strategic dintre Rusia și Coreea de Nord

Acțiunile Coreei de Nord nu sunt surprinzătoare, având în vedere parteneriatul strategic consolidat între cele două țări.

Luni, președintele rus Vladimir Putin a înaintat Dumei de Stat un proiect de lege pentru ratificarea acestui acord, semnat în iunie 2024, care prevede că, în cazul unui atac asupra uneia dintre țări, cealaltă va oferi asistență militară în conformitate cu legislația internațională și cu articolul 51 din Carta ONU.

Surse occidentale au indicat că Coreea de Nord a trimis deja milioane de proiectile de artilerie Rusiei și a oferit suport logistic prin trimiterea de ingineri și personal militar.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat, la 14 octombrie, că Phenianul nu oferă doar echipamente, ci și personal pentru a lupta alături de trupele ruse.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te