„Ca parte a protestului, am închis conducta de petrol care transportă benzină și benzină către capitală, Khartoum, la stația Haya", a declarat Mohamed Oshik, șeful Consiliului Superior al Beja Nazirs, pentru Anadolu.
Măsura a avut loc pe fondul protestelor împotriva unui acord de pace din 2020 între Guvern și grupurile rebele, despre care triburile Beja din estul Sudanului spun că le marginalizează.
Citește și
Un ultim apel al lui Merkel pentru a-l vota pe Laschet, pentru „viitorul'' Germaniei
Pakistanul şi India se acuză reciproc de extremism la ONU
„Avem planuri pentru a tăia cablurile de internet și comunicații în Marea Roșie, atâta timp cât nu există inițiative pentru o soluție din partea Guvernului", a spus Oshik.
Zilele trecute, Consiliul a închis Aeroportul Port Sudan, toate porturile de la Marea Roșie și drumul principal între Khartoum și orașul Port Sudan, în semn de protest față de acordul de pace.
Protestatarii denunță marginalizarea regiunilor de est, cer anularea acordului de pace și stabilirea unei conferințe naționale pentru aprobarea proiectelor de dezvoltare în regiunile de est.
Din aug. 21, 2019, Sudanul traversează o perioadă de tranziție de 53 de luni care se va încheia cu alegerile de la începutul anului 2024.
Puterea este în prezent împărțită între armată, alianța Forțelor Libertății și Schimbării și mișcările armate care au semnat un acord de pace cu Khartoum la 3 octombrie 2020.
Marți, autoritățile sudaneze au contracarat o tentativă de lovitură de stat a unui grup de ofițeri.