Producătorul unor dulciuri iubite în România, acuzat că sponsorizează terorismul. Ce face în Rusia?

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.02.2024 - 20:24
Producătorul unor dulciuri iubite în România, acuzat că sponsorizează terorismul. Ce face în Rusia? - Foto: Pixabay

Mondelez, producătorul unor dulciuri iubite în România este acuzat că sponsorizează terorismul. Ce face în Rusia de unde nu s -a retras? a explicat Reuters, citat de presa rusă.

SHARE

Producătorul american de produse alimentare, Mondelez, care deține o serie de mărci cunoscute, printre care Oreo și Cadbury, a ales să își reorganizeze activitatea din Rusia în fața boicoturilor și a presiunii acționarilor.

Citește și: VIDEO Iadul pe pământ în Avdivka. Ucrainenii rezistă încă sub 1.500 de atacuri de artilerie pe zi

Mondelez a fost adăugată pe lista ucraineană a "sponsorilor internaționali de război" în mai 2023 pentru continuarea operațiunilor în Rusia, a relatat kyivindependent.

Citește și: Garry Kasparov: „Navalnîi a fost un luptător. Dacă nu veți lupta, să nu-i pronunțați numele”

Producătorul unor dulciuri iubite în România, acuzat că sponsorizează terorismul. Ce face în Rusia?

Grupul american Mondelez este unul dintre liderii mondiali în industria dulciurilor, cu venituri anuale de peste 30 miliarde dolari. El produce biscuiții Oreo și ciocolata Cadbury și deține în România fosta fabrică de ciocolată Poiana din Brașov.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/insider/retail/grupul-american-mondelez-producator-al-oreo-si-avand-in-romania-fabrica-poiana-este-investigat-pentru-o-eventuala-incalcare-a-regulilor-de-concurenta-19262792

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Lista sponsorilor internaționali de război este concepută ca "un instrument puternic de reputație" pentru a încuraja ieșirea afacerilor internaționale din Rusia și pentru a reduce capacitatea financiară a Moscovei de a-și continua războiul împotriva Ucrainei, explică Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției (NACP) pe site-ul său.

După o opoziție considerabilă din partea publicului larg și a acționarilor, Mondelez a încetat să mai facă publicitate în Rusia, dar nu și-a încetat activitatea. Documentele consultate de Reuters arată că Mondelez a numit un nou director general la conducerea afacerii sale din Rusia și a încercat să caracterizeze operațiunile sale din această țară ca fiind o "organizație de sine stătătoare".

Mondelez are trei fabrici în Rusia, potrivit Reuters. Ultimul comunicat de presă de pe pagina corporativă Mondelez Rusia a fost publicat pe 15 februarie 2022.

Ca răspuns la întrebările adresate de Reuters, Mondelez a declarat că "începând cu sfârșitul anului 2023, am pus în picioare afacerea noastră locală pentru a funcționa mai independent".

"Produsele vândute în Rusia sunt acum produse și distribuite la nivel local, fără importuri de produse finite din Europa în Rusia sau exporturi din Rusia în Europa".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te