Primarul Parisului, Anne Hidalgo, și-a anunțat candidatura la președinția Franței

DE Adina Mutăr | 14.09.2021 - 20:57
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, și-a anunțat candidatura la președinția Franței/foto: france24

Nu este de origine franceză, a făcut obiectul unor controverse, nu este favorita partidului, dar Anne Hidalgo, 62 de ani, și-a anunțat cu încredere începerea campaniei pentru șefia statului.

SHARE

Adresându-se susținătorilor și mass-media din orașul nordic Rouen, capitala Normandiei, Hidalgo a spus că va intra în cursa prezidențialelor, potrivit Radio France International.

Anunțul vine după cel al celorlalți candidați, printre care Jean-Luc Melanchon (La France Insoumise), Fabien Roussel (Partidul Comunist), fostul ministru al Partidului Socialist Arnaud Montebourg și actualul președinte Emmanuel Macron, care candidează pentru al doilea mandat.

Membră a Partidului Socialist, Hidalgo va trebui mai întâi să câștige nominalizările interne ale partidului său înainte de alegerile prezidențiale, care urmează să aibă primul tur în aprilie anul viitor.

Partidul Socialist este deja în dezavantaj față de alte partide naționale, în special față de La Republique En Marche al lui Macron. Potrivit unui sondaj Ipsos din septembrie, ratingul de popularitate al lui Hidalgo se situează în jurul valorii de 9%, ceea ce o plasează pe locul cinci în comparație cu alți potențial candidați.

Anne Hidalgo s-a născut în San Fernando, Alusia, Spania, iar acum deține dublă cetățenie, franceză și spaniolă. Este nepoata unui socialist spaniol care a căutat refugiu în Franța în anii 1930, iar părinții ei au venit în Franța ca migranți economici în anii 1950.

Citește și

GRAFIC România, creștere cu 62% a cazurilor de COVID într-o săptămână. Locul 4 în Europa

Emoţie mare şi lacrimi la procesul atentatelor de la Bataclan, Franța, unde au murit și 2 români

 

Este căsătorită cu politicianul Jean-Marc Germain și au un fiu. S-au stabilit la Lyon, unde a crescut Hidalgo. A făcut un master în Drept social la Lyon, unul la Paris de studii sociale.

Cariera sa politică a inclus 17 ani în funcția publică și mai multe posturi ministeriale.

A ocupat funcția de prim viceprimar al Parisului, responsabil de urbanism și arhitectură, precum și de Atelierul de planificare urbană pariziană.

A fost aleasă primar în 2014, în care calitate s-a dedicat problemelor de mediu, pentru a combate poluarea aerului.

Hidalgo a ajutat orașul să realizeze 7.000 de noi locuințe sociale pe an.

În aprilie 2020, Hidalgo a fost realeasă, obținând 48,5% din voturi.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.