Prigojin îi cere lui Zelenski să ordone retragerea din Bakhmut: „Dați-le o șansă. I-am înconjurat”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.03.2023 - 13:46
Prigojin îi cere lui Zelenski să ordone retragerea lui Bakhmut: „Dați-le o șansă. I-am înconjurat” - FOTO: Twitter/ ArthurM40330824

Prigojin îi cere lui Zelenski să ordone retragerea lui Bakhmut: „Dați-le o șansă. I-am înconjurat”. Fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, îi cere lui Zelenski din Ucraina să ordone retragerea lui Bakhmut după ce orașul a fost înconjurat de ruși.

SHARE

Prigojin îi cere lui Zelenski să ordone retragerea lui Bakhmut: „Dați-le o șansă. I-am înconjurat”. Fondatorul și finanțatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, afirmă că forțele sale au înconjurat aproape complet Bakhmut și îi cere președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să ordone retragerea din orașul Donețk.

Prigojin îi cere lui Zelenski să ordone retragerea lui Bakhmut: „Dați-le o șansă. I-am înconjurat” 

"Unitățile PMC Wagner aproape că au înconjurat Bakhmut, a mai rămas doar un singur drum", i-a spus el lui Zelenski într-un videoclip filmat la periferia nordică a Bakhmut și postat pe canalele sale de socializare. "Cleștele se strânge".

Soldații ucraineni luptă, dar viața lor lângă Bakhmut este scurtă - o zi sau două. Dați-le o șansă să părăsească orașul. Orașul este, de fapt, înconjurat", a conchis Prigozhin.

Citește și: Rusia are puterea de a distruge sud-vestul Ucrainei și Moldova cu forța a cinci bombe de la Hiroșima

Încercările rusești de a încercui orașul păreau să se fi atenuat joi spre vineri, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, accentul fiind pus pe împingerea forțelor ucrainene să se retragă din oraș.

Ucraina ordonă unității de drone să părăsească Bakhmut

O unitate ucraineană de recunoaștere a dronelor cu baza în Bakhmut a primit ordin să părăsească orașul asediat din estul țării, a declarat comandantul acesteia într-o înregistrare video postată vineri pe Telegram.

Citește și: SUA ar putea deshide a patra bază militară în România. Nave NATO vor fi staționate în Marea Neagră

"În mijlocul nopții, unitatea Madiar Birds a primit un ordin de luptă de a părăsi imediat Bakhmut pentru un nou loc de operațiuni de luptă", a declarat comandantul Robert Brovdi.

Forțele rusești au avansat în ultimele zile spre Bakhmut, după luni de bombardamente și lupte intense în jurul acestui oraș măcinat, care se află spre nord-estul regiunii Donețk și care a fost o țintă pentru Moscova timp de mai multe luni.

"Urmăm ordinul", a declarat Brovdi, adăugând că nu știe de ce a fost mutată unitatea, potrivit CNN.

Rușii au distrus principala cale de acces spre Bakhmut

Un pod vital care leagă orașul asediat Bakhmut de satul Khromove, aflat în apropiere, și ultima cale principală de aprovizionare din Bakhmut către orașul Chasiv Yar, a fost aruncat în aer în timpul nopții de forțele rusești.

Imagine

FOTO: Twitter/ WarMonitors

Podul a fost lovit cu o rachetă rusească și a lăsat un crater mare, potrivit soldatului, care a adăugat că el crede că a fost vorba de o rachetă Iskander.

Un ordin de evacuare obligatorie este în vigoare în regiunea Donețk și aproximativ 5.000 de persoane au rămas în Bakhmut, potrivit oficialilor ucraineni. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te