"Distrugerea locurilor de muncă din partea anumitor guvernatori este iresponsabilă şi inadmisibilă. Vom plăti un preţ uriaş în viitor", a declarat şeful statului într-o transmisiune în direct a manifestaţiei pe Facebook, notează SFA, citată de Agerpres, potrivitt Hotnews.
În Brazilia, măsurile de izolare ţin de resortul guvernatorilor de state, care le impun local, în mod mai mult sau mai puţin strict.
La manifestaţia care a avut loc duminică la Brasilia au fost mai puţini participanţi decât în ultimele săptămâni, cu numeroase pancarte împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Rodrigo Maia, a lui Sergio Moro, fost ministru al justiţiei care a demisionat pe neaşteptate în urmă cu câteva zile.
Alte bannere reclamau o "intervenţie militară". Spre deosebire de manifestaţiile precedente, preşedintele de extremă-dreaptă - care nu a purtat mască - a stat la distanţă de partizanii săi, urcat pe balustrada monumentală a reşedinţei sale oficiale, Palácio da Alvorada.
În loc să agite mulţimea cum a făcut în trecut, Jair Bolsonaro s-a mulţumit cu un scurt discurs în faţa unei camere video. După aceea, a coborât de pe balustradă, alături de fiica sa Laura de 9 ani, pentru a saluta manifestanţii, ţinându-se însă la o distanţă de peste doi metri.
"Poporul este cu noi şi armata este de partea legii, ordinii, libertăţii şi democraţiei", a afirmat el.
Cotidianul Estado de S. Paulo, unul dintre cele mai importante din ţară, a relatat pe site-ul său că unul dintre fotoreporterii săi şi şoferul acestuia au fost agresaţi de manifestanţi, care i-au îmbrâncit şi i-au lovit cu picioarele.
Brazilia numără peste 100.000 de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 7.000 de decese legate de coronavirus, cu peste 400 de morţi zilnic în ultima săptămână. Majoritatea specialiştilor sunt de părere că vârful pandemiei este departe de a fi atins în această ţară de mărimea unui continent, cu 210 milioane de locuitori.