Planurile lui Putin, încurcate de un atac cibernetic. Discursul său a fost amânat

DE Romulus Preda | Actualizat: 17.06.2022 - 21:17
Discursul lui Putin, amânat di cauza unui atac cibernetic /FOTO: kremlin.ru

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost nevoit să-şi amâne un discurs-cheie la prestigiosul Forum Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, al cărui sistem de acreditare a fost vizat de un atac cibernetic de ”negare a serviciului” (ddos), anunţă Kremlinul.

SHARE

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat că acest atac a fost lansat joi şi că a dezactivat sistemul de acreditare şi de primire a invitaţilor la forum, antrenând o serie de probleme de acces, relatează news.ro, care citează publicația britanică The Independent.

Specialişti lucrează să soluţioneze problema, iar discursul lui Putin a fost amânat, anunţă Peskov.

Forumul economic anual de la Sankt Petersburg - care se desfăşoară de miercuri şi până sâmbătă - a fost lansat de Kremlin în 1997, cu scopul de a atrage investiţii străine, a discuta politici economice şi pentru promovarea, după dispariţia regmului sovietic, a imaginii unei Rusii deschise afacerilor.

Rusia prezintă acest eveniment drept ”Davosul rusesc”.

În pofida faptului că Rusia este cea suspectată de atacuri cibernetice în Occident, Putin acuza luna trecută că atacurile ale unor ”structuri de stat” străine care vizează Rusia au crescut de câteva ori.

Citește și: VIDEO Un australian a vândut tot și s-a mutat în metroul din Harkov. „Voi rămâne să ajut până mor”

El anunţa că Moscova urmează să-şi consolideze apărarea cibernetică printr-o reducere a folosirii software-ului şi hardware-ului din străinătate.

Site-uri aparţinând multor companii de stat şi ale presei au fost vizate de hackeri după ce Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie, cu scopul de a afişa informaţii care contravin liniei oficiale a Moscovei cu privire la Războiul din Ucraina.

Rusia a primit de-a lungul timpului mai mulți lideri mondiali şi oameni de afaceri de talie la Forum Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, în al doilea cel mai important oraş rusesc. Anul acesta însă, elita globală stă departe, din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Moscovei în urma Războiului din Ucraina.

Citește și: VIDEO Ucraina a bombardat o navă rusească care ducea soldaţi şi arme pe Insula Şerpilor

Moscova compensează acest lucru, săptămâna aceasta invitând actori de mai mică anvergură, precum China, care deși este considerată a doua economie mondială, nu i-a impus sancţiuni în urma conflictului din Ucraina.

Pe lista participanţilor, mult mai mică decât în anii precedenţi, se află și ministrul Comerţului din Emiratele Arabe Unite (EAU).

Liderul separatist prorus al ”republicii” de la Doneţk, Denis Puşilin, se află, de asemenea, printre participanţi.

Este aşteptat la forum şi un reprezentant al talibanilor - în pofida faptului că Rusia îi desemnează pe talibani drept o grupare teroristă.

Peskov a subliniat că Rusia nu recunoaşte, prin acest lucru, Guvernul taliban de la Kabul, drept unul legitim al Afganistanului.

Unul dintre cele mai populare evenimente ale forumului este o sesiune de întrebări şi răspunsuri a lui Vladimir Putin cu directori ai unor organizaţii internaţionale de presă, însă anul acesta nu va avea loc.

Putin urmează să se întâlnească, în schimb, cu conducători ai presei ruse şi jurnalişti ”din prima linie” a ”operaţiunii militare speciale” din Ucraina, mai anunţă Peskov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te