„Planul victoriei”, dezvăluit de Zelenski în fața Congresului SUA: „Vă mulțumesc prieteni români!”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.09.2024 - 09:16
„Planul victoriei”, dezvăluit de Zelenski în fața Congresului SUA: „Vă mulțumesc prieteni români!” -Foto: Profimedia images
„Planul victoriei”, dezvăluit de Zelenski în fața Congresului SUA: „Vă mulțumesc prieteni români!” -Foto: Profimedia images

„Planul victoriei”, dezvăluit de Zelenski în fața Congresului SUA. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, în cadrul unei întâlniri recente cu o delegație a Congresului SUA în Italia, a discutat despre anumite aspecte ale planului său de victorie pentru Ucraina.

SHARE

Acest plan va fi prezentat integral în această lună președintelui american Joe Biden, precum și candidaților la președinție Donald Trump și Kamala Harris.

„Planul victoriei”, dezvăluit de Zelenski în fața Congresului SUA: „Vă mulțumesc prieteni români!”

Într-un discurs video difuzat duminică seara, Zelenski a explicat că întâlnirea cu delegația americană a fost o oportunitate importantă pentru a detalia planul său de victorie.

„În marja forumului din Italia, m-am întâlnit cu o delegație a Congresului SUA. Am vorbit, în special, despre planul de victorie pentru Ucraina, despre anumite detalii. Şi vom prezenta toate etapele preşedintelui american Biden şi ambilor candidaţi prezidenţiali - Trump şi Harris - în întregime”, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a subliniat că obiectivul principal al Ucrainei este să-și consolideze poziția în această toamnă.

Citește și: Războiul dronelor ruești trece dincolo de Ucraina. România și Letonia cer un răspuns colectiv NATO

„Principalul lucru pentru noi acum este să consolidăm poziţia Ucrainei cât mai mult posibil la începutul toamnei. Să ne protejăm oraşele şi satele de teroarea rusească, să oferim mai multe oportunităţi soldaţilor noştri de pe front”, a adăugat el.

Noi acorduri privind muniţia pentru Ucraina

Zelenski a mai menționat că Ucraina așteaptă cu interes rezultatul convorbirii sale recente cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și a considerat „importante” discuțiile cu cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Giorgia Meloni.

„Această săptămână a adus noi acorduri privind muniţia pentru Ucraina, finanţarea producţiei de arme, drone şi rachete în Ucraina”, a spus Zelenski.

Citește și: Dronă de război a Rusiei cade la 70 km înăuntrul NATO venind din Belarus. Incident similar în Tulcea

În pofida apelurilor sale, Zelenski a întâmpinat reticență din partea aliaților, în special în ceea ce privește utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune împotriva teritoriului rusesc.

Mulțumiri României

„Rusia se poate feri de căutarea păcii la fel de mult cum lumea se fereşte de decizii ferme de înfrângere a Rusiei”, a criticat Zelenski.

Președintele ucrainean a mulțumit României pentru donația unui sistem Patriot și a apreciat contribuțiile altor țări.

„Aş dori să mulţumesc Germaniei, Americii, Marii Britanii, Canadei, Spaniei, Olandei, Suediei, Norvegiei, României, Lituaniei şi Letoniei. Vă mulţumesc tuturor, prieteni!”, a concluzionat Zelenski.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te