Patrule rusești în portul sirian Latakia, de unde pleacă drogurile, împotriva atacurilor Israelului

DE Adina Mutăr | 26.01.2022 - 21:13
Patrule rusești în portul sirian Latakia/foto: arabnet

Armata rusă a format forțe de poliție militară în portul sirian Latakia din Marea Mediterană începând de miercuri, la doar 48 de ore după ce a anunțat misiuni comune de patrulare cu forțele aeriene siriene peste regiunile de graniță Înălțimile Golan și Eufrat.

SHARE

Unitățile de poliție au amenajat spații în zona de containere a portului pentru misiunile de patrulare, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Fotografiile operațiunii au fost difuzate presei ruse. Aceste unități de poliție militară sunt clasificate ca forțe speciale.

Forțele aeriene israeliene au lovit complexul de containere din Latakia de două ori – la 7 și 27 decembrie – în scopul de a distruge livrările de arme avansate pe care Iranul le-a expediat către milițiile libaneze Hezbollah, aliatul Teheranului din Siria.

Potrivit anunțului Ministerului rus al Apărării, poliția militară va desfășura „de acum înainte patrule non-stop în portul Latakia, înarmați cu vehicule blindate Patrul și Tigr”.

Citește și

Rusia și Siria, patrule aeriene în zonele de unde Israelul atacă în mod regulat

Lovitură de stat în Burkina Faso. „Patrioții” cer Rusiei ajutor militar

 

Moscova a trasat astfel o linie de apărare pentru a împiedica atacurile aeriene israeliene, de la Înălțimile Golan în sud-est și est până la portul Latakia în vest. Portul este adiacent bazei aeriene permanente a Rusiei de la Hmeimim.

Israelul nu a fost notificat cu privire la niciuna dintre noile măsuri rusești în Siria, deși mențin un mecanism comun de coordonare a operațiunilor aeriene ale Israelului împotriva prezenței militare a Iranului în țară.

Acești pași au oferit Moscovei un „răspuns” la plângerile de lungă durată ale regimului lui Assad cu privire la sistemele de apărare aeriană S-300 și S-400 furnizate de Rusia care nu și-au dovedit utilitatea împotriva avioanelor de război israeliene, potrivit Debka.

Însă, prin această mișcare, Rusia nu mai poate spune că nu știe ce se petrece în portul Latakia, de unde pleacă navele încărcate cu Captagon, „drogul jihadului”, care sunt prinse în diferite porturi ale lumii, inclusiv în România.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.