Rusia și Siria, patrule aeriene în zonele de unde Israelul atacă în mod regulat

DE Adina Mutăr | 24.01.2022 - 22:05
Rusia și Siria, patrule aeriene în zonele de unde „Israelul atacă în mod regulat”/foto: ynet

Siria și Rusia încep patrule comune ale forțelor aeriene lângă granița israeliană, a anunțat Ministerul rus al Apărării, precizând că sunt incluse Înălțimile Golan, granița de sud a Siriei, râul Eufrat și nordul Siriei.

SHARE

Ministerul a comunicat că patrulele vor fi efectuate în mod regulat și vor include practicarea de atacuri și manevre aeriene.

Avioanele militare siriene și rusești au patrulat luni în comun spațiul aerian de-a lungul granițelor Siriei, inclusiv pe linia de armistițiu cu Israelul, și intenționează să facă astfel de zboruri regulate, au declarat oficialii ruși din Apărare.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, rutele de patrulare au inclus Înălțimile Golan israeliene și siriene, adică zonele de unde au fost lansate cele mai multe atacuri aeriene israeliene împotriva pozițiilor iraniene și ale Hezbollah din Siria, potrivit ynet.

„Rutele misiunii au inclus Înălțimile Golan, granița de sud a Siriei, râul Eufrat și nordul Siriei”, se arată în comunicat.

Citește și

Teheranul exclude „acordul interimar”. Israel: Iranul, la săptămâni distanță de bomba nucleară

Israelul efectuează exerciții aeriene la scară largă deasupra Mediteranei. Se pregătește pentru Iran

 

„Piloții ruși au decolat de la baza aeriană Hmeimim, în timp ce sirienii au decolat de la bazele Sayqal și Al-Dumayur de lângă Damasc”.

Potrivit Ministerului, patrula comună a inclus cele mai recente avioane de luptă ale Rusiei: aeronave de atac Sukhoi Su-34, avioane de luptă multi-misiuni Sukhoi Su-35, avioane de comandă și control A-50, precum și aeronavele MiG-23 și MiG-29 ale armatei siriene.

Piloții sirieni care au participat la patrulare au practicat atacuri și manevre aeriene, în timp ce piloții ruși au practicat atacuri aer-sol, a adăugat ministerul.

Forțele ruse sunt prezente în Siria din 2015, când au contribuit la transformarea revoluției poporului sirian împotriva regimului Assad într-un război civil în favoarea președintelui. 

Luna aceasta, avioanele rusești au bombardat zone din apropierea orașului Idlib, nord-vestul Siriei, ultimul bastion deținut de opoziție.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.