„Nu putem uita pericolul războiului nuclear care amenința lumea în acea perioadă. De ce să nu învățăm din istorie? Şi în acel moment au fost conflicte și tensiuni mari, dar s-a ales calea pașnică - a amintit Pontiful - este scris în Biblie: <<Așa vorbește Domnul: Opriţi-vă pe străzi și priviţi, aflaţi cărările trecutului şi urmaţi drumul cel bun, aşa veţi găsi pacea necesară vieţilor voastre>>”, relatează Rai News preluat de Rador.
În timpul Liturghiei de duminică, Papa Francisc i-a canonizat pe Sfinții Artemid Zatti și Ioan Baptist Scalabrini, şi a amintit de beatificarea, la Fabriano, a Mariei Costanza Panas, o călugăriță clarisă capucină, care a trăit în Mănăstirea Fabriano între 1917 și 1963.
În omilia din timpul Liturghiei, Papa Francisc a vorbit din nou despre migranți, definind excluderea acestora drept „scandaloasă” și „criminală”, amintindu-l în acest sens pe noul sfânt, Ioan Battista Scalabrini, care s-a ocupat de migranți toată viața.
Citește și: VIDEO Rusia amenință că va ataca statele NATO care furnizează un anumit tip de arme Ucrainei
„Astăzi, în ziua în care Scalabrini devine sfânt, aș vrea să mă gândesc la migranți. Excluderea migranților este scandaloasă, într-adevăr, excluderea migranților este criminală, îi face să moară în fața noastră și astfel, avem astăzi Mediterana care este cel mai mare cimitir din lume. Excluderea migranților este dezgustătoare, este păcătoasă. Nu deschideți ușile celor care au nevoie... nu, nu-i excludem, îi trimitem mai departe... la lagărele de concentrare, unde sunt exploatați și vânduți ca sclavi. Fraților și surorilor, astăzi ne gândim la migranții noștri, cei care mor. Și la cei care pot intra, îi primim ca frați sau îi exploatăm? Las întrebarea fără răspuns'', a conchis Suveranul Pontif.