Primele imagini cu fregata rusă Makarov, lovită de o rachetă ucraineană aproape de Insula Șerpilor

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.05.2022 - 21:43
Fregata „Amiral Makarov” era staționată în portul Sevastopol Foto: remnmilitaryblog.com
Fregata „Amiral Makarov” era staționată în portul Sevastopol/FOTO: Twitter/OSINTdefender

Informații neconfirmate susțin că fregata rusă „Amiral Makarov”, care patrula în Marea Neagră, a fost lovită de rachetele antinavă ucrainene în largul coastei.

SHARE

UPDATE 7. Kremlinul nu are nicio informație despre un presupus atac asupra unei nave de război rusești în Marea Neagră, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Președinției ruse, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor. „Nu, nu avem astfel de informații", a spus Dmitri Peskov.

UPDATE 6. Publicația Mirror publică imagini cu nava rusă lovită de armata ucrainenană.

UPDATE 5. Site-ul Gruz200, platformă de știri militare, a scris că o sursă navală a confirmat că o rachetă antinavă ucraineană „Neptun” a lovit nava.

Un sistem de urmărire a navelor a arătat că o navă de salvare rusă identificată ca fiind SPK-46150 se îndrepta spre locație în urma unui apel de joi seara târziu.

Un site web de urmărire a activității aviatice a prezentat o dronă de recunoaștere cu rază lungă de acțiune „Global Hawk” a Forțelor Aeriene ale SUA ce se învârtea deasupra locului respectiv vineri dimineață.

Unele portaluri de urmărire a activității navale au raportat că o navă de salvare rusă (SPK-46150) a fost trimisă la ultima poziție în care a fost observată fregata „Amiral Makarov”.

UPDATE 4. Parlamentarul ucrainean Alexei Goncearenko, președinte al Consiliului Regional Odesa, este primul oficial care a confirmat că o navă de război rusească a fost lovită în Marea Neagră și că este vorba de fregata „Amiral Makarov”.

El a scris pe Telegram că nava de război a luat foc, dar nu s-a scufundat: „Da, da, ați înțeles bine! Zeul mărilor se răzbună pe agresorii Ucrainei".

UPDATE 3. Un satelit a înregistrat un incendiu pe o navă în apropiere de Insula Șerpilor, potrivit publicației „Dumskaya”, din Odesa.

UPDATE 2. Conform unor informații neconfirmate oficial, o navă de război rusească este în flăcări în Marea Neagră, în apropierea Insulei Șerpilor, anunță și Sky News.

UPDATE 1. „Este din ce în ce mai probabil ca informațiile despre fregata rusă <<Amiralul Makarov>>, lovită de rachetele ucrainene în largul coastei Odessei, să fie adevărate. Se pare că mai multe nave și avioane de salvare se află în zonă, supravegheate de dronele americane”, a mai scris contul OSINTdefender.

------------------------

Știrea inițială:

Informațiile au fost publicate pe contul de Twitter OSINTdefender, care „monitorizează informații din surse deschise”, fiind „specializat în Europa de Est și criza actuală din Ucraina”. 

„Amiralul Makarov” este a treia fregată a Marinei Ruse, din clasa „Amiral Grigorovici”, staționată la Sevastopol cu ​​Flota Mării Negre.

„Amiralul Makarov”, împreună cu amiralii Grigorovici și Essen, sunt nave de război care au luat parte la invazia rusă a Ucrainei.

 

Citește și: AFP: Crucişătorul Moskva, scufundat în Marea Neagră, dificil de înlocuit. Bosforul este închis

Recent, nava amiral a Flotei Rusiei de la Marea Neagră, „Moskva”, un crucișător cu rachete ghidate cu un echipaj de 510 de oameni, a fost scufundată de forțele ucrainene.

Ea a fost lovită de două rachete antinavă ucrainene „Neptune”, pe 14 aprilie și s-a scufundat, după ce și-a pierdut stabilitatea, în timp ce a fost remorcată într-un port, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Nava a fost avariată de un incendiu provocat de detonarea muniției. De la al Doilea Război Mondial încoace, „Moskva” a fost cea mai mare navă rusă scufundată în luptă.

Crucișătorul „Moskva” cuprins de flăcări/ FOTO: Twitter

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te